September på instagram

📷 lite med @maariabodin 🌟 Ingen måndagsångest här inte!
Går helt klart framåt med min nya raket 🌟 Ännu en gång är jag riktigt nöjd över en rätt lyckad Erik-träning 😃
Tre hästar klara, en kvarstår till kvällens hoppträning 🐎 först ut idag var Lost, följt av Samson och Carlton. Sist ut är OP ☺️ #hästärbäst
Kan inte gå perfekt alla gånger men en riktigt rolig träning med bra hjälp för Lotta Björe ☺️ Hem och träna!
 
 
 
 
         Idag har OP kollat på sadlar. Han är en bestämd herre och visar vad han vill ha. ☺️ #Lippo #Equipe #Pessoa #Amerigo Fortsättning följer...

Fina ord om vårt engagemang

Detta skrivet av Lotta sjöbergs hästskötare (http://lsgroom.blogg.se/)
 
Folk ville veta vad det var som var så bra med Umeås arrangemang å då tänkte jag lista det här...
* Resebidrag på x antal 1000 kronor till dom 20 högst rankade i Vw kvalet
* Gratis buffé + efterätt på lördagskvällen bjuden av Horse1 och Umeå RF för ryttare + en medhjälpare
* Välfyllda Goodiebags vid ankomst
* Hjälp att spåna boxar och avpackningshjälp vid ankomst
* Gratis fika i Stallkontoret och i Ryttarvippen vid banan
* Frukostpåse som kunde köpas varje morgon i Stallkontoret från 06.30 varje morgon innehållandes ostfralla yoghurt och juice.
* Utdelning av bullar till lastbilarna på fredagskvällen
* Utdelning av godisaskar till lastbilarna på lördagskvällen
* Massage och nagelutsällare som hade riktigt bra priser samt godisstånd på läktaren + kanske 5-7 "vanliga" utställare
* Otroligt fina och pimpade rosetter i dom lite större klasserna (dock fick vi inga ;))
* Hundbajspåsar var upphängda vid ingången till lastbilsparkeringen, alltid bra att ha ;)
* Fanns 3 matställen där du kunde köpa vettig mat
* Dom hade tagit fram en gratis app där det fanns lite smaskig information om det mesta som händer under helgen.
* Snitzlat upp 2 slingor i skogen där man kunde gå/rida med hästarna. Den ena var 10 minuter lång och den andra var ca 40 minuter..
* Fanns mobilladdare i Stallkontoret för lån och/eller köp.
* Tror det var ca 80 inneboxar förfogade till dom tävlande, nästan alla av dessa har medlemarna "offrat" sig att flytta ut i tältstallar under helgen så vi skulle få chansen att få stå inne.
Fanns tävlingshästar i tältstallarna oxå men tanken var jätte god!
* Fanns 2 datorskärmar i framhoppningsridhuset, en där det stog vilket nummer som höll sig beredd och en skärm där man kunde se pågående ritt.
* Framridning i båda varven och alla hade full koll när man skulle in på banan, endast en funktionär vid insläpp till framhopningen. Funkade mycket bra! Allt från 110-150
* Och sist men inte minst har alla vart så fantastiskt trevliga och hjälpsamma! =)
Säkert andra saker oxå en som vi inte tog del av men det här är väl det vi uppskattat och det är egentligen inte några stora grejer men det är detaljerna som räknas!

TACK UMEÅ FÖR EN TOPPEN HELG, bästa arrangemanget detta år so far!! =)
 
--------------------------------------------------------------------------------
Detta skrivet Amanda Gullström (http://agequestrian.blogg.se/)
 
Umeå bjöd verkligen på fantastiska tävlingar förra helgen. Redan när vi kom fram fick vi direkt hjälp med packningen, bära allt till boxarna och sprida ut spånbalarna innan hästarna fick komma in. Hela tävlingen höll ett otroligt servicemanagement och det kändes lyxigt. Amanda och jag fick dessutom uppleva shuttleservice då vi fick gratis skjuts in till Umeå stad för att handla middag på Ica. Sekreteriatet var otroligt tillmötesgående och trevliga.

Jag tyckte banbyggnationen under helgen var något att bita i och upplevde många svårigheter, kanske allra mest i kvalet. I samtliga klasser jag red var ett rangligt lydnadsräcke med som kändes svårhoppat. Mina hästar var dock mycket uppmärksamma på det under hela helgen. Men jag tyckte Lennart Lindelöw ställde en hel del frågor och det krävdes att hästarna var ordentligt uppmärksamma redan från start, framförallt i kvalet.

Det som kändes allra lyxigast i Umeå var stallarna. Det är häftigt att kunna gå mellan framhoppning, cafeteria, toaletter, tävlingsbana och hästarnas boxar utan att inte behöva gå ut en enda gång. Vi stod i varmstall med lyxiga boxar som man dessutom fick ha öppna (uppskattas mycket av min annars lite mer oroliga Ramius) och det var nära till vatten och gott om plats.

Amanda och jag hade verkligen en kanonhelg på alla sätt och jag hade ett av mina bästa upplevelser av meeting i Umeå. Det är en grym känsla när det är knökfullt på läktarna, musik, mycket applåder och bra speaker! Nere vid tävlingsbanan i collectingring fanns dessutom drickor, frukt, mackor och annat gott för oss ryttare vilket var populärt. 

Tack Umeå för riktigt, riktigt bra tävlingsarrangemang!
 
----------------------------------------------------
 
 

VW grand prix Umeå

I söndags avslutades delfinalen i vw grand prix hos oss i Umeå. Våran förening höll den första delfinalen någonsin i Norrland och det gick verkligen över förväntan. Vårt mål var ju självklart att hålla den bästa delfinalen av de alla och visa alla att ridsporten visst håller klass här uppe i norr, och det verkar ju som vi lyckades! Vet inte hur mycket jobb det varit kring allt detta som väldigt många hjälpt till med. De började redan planera tävlingen i januari för att lyckas på bra som möjligt. Vi har fått så mycket bra feedback och beröm från ryttare från hela Sverige. Det var en otroligt rolig helg med hoppning i världsklass, proppfylld läktare och peppade besökare som rest 30 mil enkel väg för att se detta. Här hör ni Malin Baryards syn på tävlingarna hos oss :)
 
 
Även Marcus Westergren och Nicklas Arvidsson var nöjde :) Detta ur Svenska ridsports förebundets artikel:

Marcus Westergren med Casa de la Marta Bay slog den oslagbara Niklas Arvidsson med Click and Cash 1155 i omhoppningen som blev minst sagt fartfylld. Emma Emanuelsson med Hansa Kredit Obelix var trea. Trion är nu finalklar för Flyinge i november.
- Vilken underbar publik att rida för, sa en glädjestrålande segrare.
Stämningen var på kokpunkten och gav en känsla av både tuff hockeymatch och rockgala.

Tvåan Niklas Arvidsson  från Helsingborg hatar att vara just tvåa. Men i Umeå kunde han ta att han var slagen med 49 hundradelar med sin Click and Cash 1155.
- Det här är minst lika bra för oss som att rida internationella tävlingar, kommenterade Niklas sin och hingsten Click and Cash insats.
Niklas vann ju för övrigt Swedish Rider´s Trophy-delfinalen på lördagen med Cobolt.

Han efterlyste fler landslagskollegor på plats i Umeå.
- 120 mil hit är väl ingenting när det är så bra prispengar.
Niklas kunde vara nästan lika nöjd som segraren. Han red nämligen hem en bit över 100 000 kronor.
- Volkswagen Grand Prix och Swedish Riders Trophy har betytt så mycket för svensk hoppsport. Det var kul att bjuda på bra sport här i Umeå.

Equipe EK26

Nu är en sadel till OP beställd! Valet föll på en Equipe EK26. Självklart passade jag och OP bäst i den dyraste vi provade. OP vill ju självklart ha en Rolles Royce. Han visade ganska tydligt vad han gillade och inte. Vi testade sadlar från equipe, Lippo, Amerigo, prestige och pessoa. Velade tillsist mellan en pessoa och Equipe, men galoppen kändes lite stötigare i pessoan och sadeln var lite stummare än equipen.
 
Även beställt en brun hopplatta, svängd sadelgjord, stigläder och lädervårdsgrejer. Shises vad dyrt allt blir... En Mattes pad fick även följa med hem till dressyrsadeln. (som låg okej men hamnade lite i bakvikt så padden lyfte upp lite bak). Nu väntar jag spänt på att sadeln ska komma!! Den skulle komma om ca 4-5 dagar redan och ska även få på en namnbricka på bakvalvet, gaaaah :D
 
Såhär står de om den:
Exklusiv carbonbom. Ger hästen mycket frihet. Ger ryttaren underbar känsla och närhet till hästen. Franskt kalvskinn.

Lotta Björe

Igår fick jag förmånen att träna för Lotta Björe i Vännäs. Tanken var inte alls att va med, utan fick platsen av en bekant. Väldigt rolig och nyttig träning som inte alls gick super men fick väldigt bra råd och tillslut gick de ganska bra. Hoppas på fler träningstillfällen för henne. Bjuder på en video senare, nu måste jag kila vidare, sadelprovning snart! :)
 
Min gamla ungponny som blev stulen. Chica <3 (4 år på denna bild)

Tävlingsplanering

Nu efter en månad med nya hästen, börjar jag hitta lite fler knappar på OP och det är snart dags för tävling igen. Vi kommer sakta med säkert hoppa högre klasser. Med denna häst vill jag verkligen att runderna känns bra och vill inte stressa upp i klasser, utan tar den tid de tar. Känns 110 enkelt, ja då klr vi de, känns 100 bra nog, ja då kör vi de istället. Har därför satt ett väldigt luddigt mål för tävlingar iår. Men det skulle vara ultimat att dubutera 110 på sista tävlingen iår! Dessa tävlingar är inbokade:
 
v.40 4-5 oktober, Sundsvalls fältrittklubb (90,1m och 90, 1m)
v.41 11-12 oktober, Umeå Ryttarförening (90, 1m och 1m)
v.42 18-19 oktober, Umeå Ryttarförening. (LB:2 och LB:3)
v.43 25-26 oktober, Skellefteå Ridklubb (90,1m och 1m)
v.45 8-9 november, Umeå Ryttarförening. Har inte bestämt klasserna ännu, förmodligen 90, 1m och eller ev 110.
 
Som ni ser så är de mycket tävlingar nu i oktober, en meeting per helg (däremot en helg av dessa är dressyr), men då är de istället endast en tävling inplanerad i november som trodligtvis även är den sista för iår...
 
OP och hans förra ägare Emma på tävling.

Banträning

Igår red jag och OP banträning på Hippo. Tanken var att vi inte skulle göra de då de främst var för de som tävlar nästa vecka i vw Grand prix men de slutade med att när vi nästan var klara fick jag veta att jag skulle skynda mig rida fram honom. Det var en ganska klurig bana (inte så konstigt, då de var byggt som en 140-bana för de som ska tävla) men själva svängarna hade vi inte mest svårt med var att OP var så jäkla pigg. Banan bestog av 12 hinder och 15 språng, varav två stycken kombinationer med ett galoppsprång emellan. Mycket titthinder såsom vattenmatta, skärmar, plank och trippelbarr. Tur vi inte hade några som helst problem med det :) Fick inte tag i honom efter hindren förrän nästa hinder var uppe i näsan på oss så fick lägga in lite volter. Kan bero på att han gått ganska lugnt i veckan med mest skritt ;) Men överlag tycker jag annars det gick bra :)
 

 

Sadelprovning

En sadelprovning är nu inbokad på tisdag nästa vecka för OP. Har nu använt Lost's sadlar på OP och nu har jag äntligen fått en tid hos Andrea Waller som ska komma ut till Surf och kolla vad som kan passa honom. Jag är så PEPP! Några av märkerna hon är återförsäljare till är Lippo, equipe, pessoa och prestige. Jag ville helst av allt ha en Bruno Delgrange sadel men tyvärr finns det endast tre återförsäljare i Sverige (!) och den närmaste är bosatt i Västerås... Hon Kunde inte komma ut för endast en häst, vilket suger... Men förhoppningsvis hittar jag en annan bra sadel och alternativet finns ju att Andrea kan veta vilken av deras sadlar som kan passa honom och så får jag en bruno i vart fall ;)
 
EN sak som är säker i alla fall, är att det blir en brun :)
 
1. Lippo// 2. Equipe// 3. Pessoa// 4. Prestige
och min dröm...Bruno Delgrange. Någon av er som har denna sadel, vad tycker ni?
 

Södra Umeå Ryttarförening - Aug. -14

 
Några bortglömda bilder från en tävling i somras under tiden Bettan hoppade honom. Var fortfarande halft skadad då men agerade fotograf och hästskötare :)

Lost Dala

 
Älskade hjärta <3

Träning för Erik Berggren

I helgen var Erik i Umeå igen och jag var med tillsammans med OP. Jag gillar verkligen att träna för Erik, han är väldigt lugn och har mycket bra övningar och tankesätt. Fick med mig en hel del att tänka på till nästa gång han kommer ner, vilket tyvärr inte är förrän i november. Men mer tid att träna ;)
 
Riktigt roligt var det att hoppa idag och igår i alla fall och jag är riktigt nöjd över träningarna i helhet. Visst, det finns en del jag hakade upp mig på lite men så är det väl alltid. Får tänka på att jag inte haft den här hästen en månad ens och allt ser och känns redan mycket bättre. Tror och vet att detta kommer bli super bra. :)
 
Fick även filmsnuttar från både idag och igår att visa er.
 
 

Foto

Idag träffade jag Maria som fotade mig och OP lite. Eftersom jag inte har några bilder med OP så var det dags och nu är jag bara så spänd på att få se alla bilder. Fick ett par stycken och det ser lovande ut ;) Jobbar nämligen på att få ihop lite bilder så jag kan få ihop en ny header och allt - spännande! Har ju bilder på Lost så då saknades bara lite bilder på OP också :)
 
Stay tuned!
 
 

Rambo Duo

Idag får OP inviga sitt nya utetäckte - Rambo Duo!
Beställde detta för ca 2 veckor sedan och nu har det äntligen kommit. Tillsammans med detta täcke som följer det även med en liner så jag kan ha fyllning i den om jag vill. Utan linern så har den ingen fyllning, vilket är perfekt när det ändå är så pass varmt som det är nu men när man inte vill att de ska ut nakna eller om det regnar. Tänker använda detta som all-väder täcke då jag hört så mkt bra om dessa så tänkte jag att det var dags att prova själv. Ni får en recension om någon månad :)
 
Min är i färgen chocolate/cream i stl 145 och huvan (inte i bild) i stl L.

Flyger på moln

Idag hade jag ett av de bättre passen hittills på OP. Red markarbete på stora hoppbanan med hack. Han var så reglerbar i galoppen att jag bara behövde räta lite på mig för att samla upp den. Red mycket lösgörande med mycket mindre hinder/sockerbitar ur sväng och på volter och avslutade sedan med att hoppa ett räcke och ett kryss. Superpass verkligen!! Både OP och jag var nerdränkta i svett efteråt så det blev en dusch på en gång för oss. Mest för OP ;)



Bild från förra veckan 

Smarta lösningar

Eftersom OP är en väldigt kräsen häst som inte äter hö från backen (knappt) och är väldigt "fin" av sig (gäller dock inte honom själv då han rullar jämt), så måste man ibland komma på en del lösningar. Min nyaste lösning är hans hölåda. Mamma hittade en fraktlåda i trä på jobbet som jag lyckades få och på den vägen gick de. Jag målade den i både oljefärg och sedan en grön färg. Den har tom lock som jag tänker lägga på när han går in från hagen och ta av vid utsläpp för att inte onödigt mkt vatten ska samlas i den. Tänker även borra lite hål i botten så rinner det iaf ut :)

Nu äter han höet i hagen, sprider inte ut det och det blir inte geggigt eller ngt. Förhoppningsvis funkar detta! Tycker den blev fin :)



oliviaandthehorses

Me, my horse and I.

RSS 2.0