Sista chansen att rösta vidare mig till UFW awards

Sista chansen att rösta vidare mig till UFW awards är idag. Midnatt ikväll är det försent ☺️ vill ni se mig i final så får ni gärna rösta på mig genom att gilla mitt bidrag på Umeå Fashion Weeks sida på Facebook. Ni hittar sedan röstsidan på fliken UFW award där, tack! 😄🌟 #SantaLuz #UFWawards

Första hoppträningen och starten gjord

Snart har jag haft OP hos mig i en vecka men trots den ringa tiden så har vi hunnit med en del! I fredags så debuterade vi vår första tävling tillsammans. Hör och häpna! Jag åkte själv och tävlade med den nya hästen och allt flöt på smidigt och enkel. Hade det inte varit för det urusla vädret hade vi hoppat mer än en klass. Jag hade nämligen tänkt hoppa två klasser på fredagen men då det vräkte ner regn så var framförallt framhoppningen väldigt hal och hela banan var som en sjö. Kändes inte rättvist för oss att hoppa en klass till då tyvärr... Men fick ändå en bra känsla på klassen jag väl hoppade. Till första hindret som var en oxer jobbade jag inte igång galoppen ordentligt. Skulle arbetat igång den mer med tempoväxlingar etc. Resten av banan var inga konstigheter, hade riktigt kul iaf! :) Enklare häst att ta med på tävling får man leta efter!
 
Sedan i söndags hoppade vi för Anna-Lena Svensson. Jag har ju hoppat för henne halva våren med Lost så blir nog att fortsätta träna för henne nu i höst. Det gick riktigt bra! Super nöjd var jag verkligen! Ett stop blev det endast och resten hoppade han fint, och vi anslutade med en bana med både kombinationer, enkelhinder och serier. Vi avslutade att höja serien och det kändes enkelt.
 
Idag ska vi för första gången hoppa för Johanna Forsman. Vi kommer ha henne som vecko-tränare nu i höst så jag hoppas vi klickar bra. Blir spännande!
 
 

Piledals OP Marco

Nu så! Lite info om nya hästen!
 
Piledals OP Marco
Valack f.99
P. Garonne Marco - Feliciano
 
OP är en väldigt snäll häst som med tidigare ägare tävlats upp till 125. Han har haft två ägare innan mig, uppfödaren och Emma. Han utbildades av en tjej som läste på Flyinge som hade med honom i kursen och tävlades som 5-åring upp till 120. Sedan när han var 6 å gammal flyttade han till Umeå och Emma. Emma har haft honom ända sedan dess.
 
Eftersom jag endast haft OP en vecka så har jag inte hunnit lära känna honom så mycket, fast vi hunnit med en del. I helgen tränade vi två dagar för Erik Berggren och på fredag valkas första starten som kommer vara i Vännäs. Hann även i Söndags en barbacka-tur med bad, vilket var supermysigt i kvällssolen :)
 
 
 
och en snutt från Erik-träningen
 

Mitt hjärta

 
Älskade Lost.

Klippning

Nu är det snart dags för klippning av OP tror jag. Han har ganska mycket päls redan tycker jag. Denna gång tänkte jag klippa själv. Bettan har alltid klipp tidigare då jag kanske varit rädd för att misslyckats totalt (?), men jag lär mig ju aldrig om jag inte över, right? Så nu måste jag köpa klippmaskin och hela köret. Vill ha en batteridriven som är kraftfull men tystgående. Kikade lite på Moser Avalon Modell 1290, som har en batterilängd på minst 2.5 timme, vilket lät riktigt bra!
 
Vad använder ni för klippmaskin? Åsikter?
 
 

Godmorgon

Fredag morgon, jippi!!

Idag valkas det hoppträningar för Erik Berggren och jag är mer än laddad! Både Lost och OP (nya hästen) ska vara med. Dock kommer trodligtvis Bettan hoppa Lost medan jag hoppar OP. 

Kameran åker med om jag får någon som kan filma, hoppas det!

Det här hittade jag på bordet imorse (mamma vill att hästarna ska prestera ikväll ;) )


Ny häst!

Mer info inom kort




Santa Luz by me

Lite bilder på mina kläder som ni kan rösta fram som finalist i UFW award. Läs hur ni gör det nedan.
 
 

UFW award

Här kommer ett icke-relaterat hästinlägg men det är såhär att jag har gått vidare i UFW award för oetablerade designers!! :D jag skulle bli överlycklig om jag gick till final då jag vill arbeta som modedesigner och det här är verkligen en bra början. Det är sex personer som tagit sig såhär långt och det finns tre finalplatser då man bla tävlar om 25000kr och titeln. För att rösta så ska man gilla mitt bidrag på Umeå fashion Weeks Facebook sida. 50% av rösterna kommer från oss alla och 50% av rösterna från en jury. Jag skulle vara så tacksam om ni ville hjälpa mig med detta. 




Rösta gör ni som sagt genom att söka upp Umeå Fashion Weeks hemsida på Facebook, skrolla ner till inlägget om Umeå fashion Week award och gilla Olivia Plasencia Lindgrens bidrag. Enkelt! :)

Bad med hästar

 
Madicken, Matilda och jag :)

Sundsvall och stall Killigrew

Oj, vilken usel bloggare jag varit sista veckan! Har däremot haft väldigt fullt upp med en hel drös händelserika dagar. Har jobbat, varit på hoppkurs i Sundsvall, varit i stallet och träffat saknade vänner.
 
Men en sak (av många) som var otroligt roligt under dessa dagar var när jag var i Sundsvall på hoppkurs hos Margareta Bäckström och stall Killigrew. Jag red en valack f.03 som heter Carlton, en riktigt trevlig och snäll häst, som var trevlig både på marken och i hoppningen. Hann med förutom att hoppa, bada med hästar, och självklart umgåtts med en massa härliga.
 
 

oliviaandthehorses

Me, my horse and I.

RSS 2.0