Gott nytt år önskar vi er

GOTT NYTT ÅR! Vi ses 2014..

Flytt avklarad

Igår fick vi packa bilen full för att få med alla Lost grejer till Hippo. Allt gick bara fin, fint och L skötte sig som en ängel. När vi väl var på plats träffade jag Eva, som visade mig vars hans hage var osv, sen var det bara att  lasta av Lost och ta ut han i hans nya hage. Han gick lugnt bredvid mig som han befann sig på ett stall han bott åratal i! Min fina häst :) La in en tjock och fin spånbädd av spånpellets och han måste ju ha gillat den eftersom han rullade sig på en gång. En sak jag lärt mig av denna kille, är att när han rullar sig så mår han som en prins och det är ju sååå skönt också ;)
 
Han har ju aldrig stått i ett så stort stall förut så  han skötte det bra. Stallskrubben är nästan i ordning förutom en hylla jag tänkt hänga upp och några korgar. Vill ha allt i ordning och reda! Tänkte visa er allt när det är färdigt.
 
Lost hos sin gamla ägare

Partaj, partaj

Oj, vad mycket jag har hunnit med de senaste dagarna. Förra fredagen var jag och Lina på LOKAL och dansade loss till bra musik. Firade även min vän, Julia som blev myndig. Träffade massa bekanta och hade det allmänt roligt. Sen den här veckan har jag passat på att träffa Annis som även hon fyllde 19 förra söndagen och vi shoppade lite på mellandagsrean. Observera, liiiite ;)
 
 
Sen så umgicks jag med Lina hela fredan och söndan. Vi passade på att åka en sväng till ishallen och dra på oss skidskorna. Gick nämligen i konståkning ett par år, men blev aldrig riktigt super duktig, men det var grymt roligt. I alla fall så har jag inte ståt på ett par skridskor på år och dagar så kan säga att det minst sagt gick åt skogen. HAHA kändes riktigt skumt :) Natten/kvällen spenderade vi på klubben Five och dansade loss med nyaste hitsen. Träffade och partajade tillsammans med Paow (paulina danielsson) och Samir från Paradise Hotel. De var grymt härliga och jordnära personer!
 
 
Hästväg då? Inget särskilt har hänt! Jag har bara ridit ut med Lost senaste veckan och ridit även Majsan ett par ggr. Idag kunde jag dock rida L på banan på gården. En ANING lerigt men kunde joggade lite och tog ett par galoppfattningar. Jobbade mycket med högerbogen som ständigt åker ut. Han tycker det blir så jobbigt att hålla kvar den på plats. ;) Men med lite träning så kommer det där lösa sig!
 
 
Nu ska jag göra mig iordning för bio :)

Nästa vecka!

Kan inte fatta att tiden har gått så fort! Nästa vecka så flyttar Lost och det ska bli tidigare än planerat. Det är nämligen så att förra hästen som stod där Lost ska stå flyttade förra veckan så när jag pratade med stallansvarig så sa hon att vi kunde flytta in redan på måndag! Ska bli så skönt att kunna rida ordentligen nu :) Har varit så isigt och jag har knappt vågat fara iväg med transporten av rädsla att vi inte kommer upp för backen till stallet igen, eller ännu värre glider nerför backen mot fel körfält! Så har istället bara ridit ut den senaste veckan. Men nu blir det andra bullar!
 
Lost och Baltazar i höstas

Juldagen

Hoppas ni hade en riktigt mysig julafton igår med familj och vänner. Fick en del saker jag tänker visa upp lite senare, hade jag tänkt! :D
 
Idag var jag i stallet och pysslade på som vanligt. Red dock inte, då Sandra ville rida Lost ikväll med Majsan + en kompis till Sandra, så jag fick ledigt från det idag. Istället tog jag in Lost och pysslade och borstade honom länge och väl. Han blev som Maria sa "ofattbart mjuk" och kan inte annat än hålla med! Han fick helkroppsbehandling med borstarna och han bara njöt. Höll säkert på ett bra tag medan L fick ha sina Ice-Vibes på sig. Som grädden på moset fick han hov-fett. Han har så torra hovar och det har han haft innan jag köpte honom med. Troligen därför han tappat skor några ggr :)
 
Älskar verkligen att vara i stallet!

 

GOD JUL

Önskar jag och Lost er!
 
 
 
Hittade det här paketet från Bettan i stallet. TUSEN TACK!

sommaren 2013

Foto: Charlotte Nordh
 
Saknar sommaren allt mer när jag ser dessa bilder på Lost och Baltazar från i somras. Dessa killar kom så bra överrens och är så bra kompisar, sötnötterna!

Nöjd häst

 
 
Kan inte längta mer till lovet än vad jag nu. Är så sjukt less och stressad av skolan och alla inlämningar ska in nu. Sen så kan jag inte lämna in allt sent heller, går ju för sjuton ut iår (2014). Helt sinnes! Vill bara spola fram tiden till student dagen då jag står där på flaket och inser att jag inte behöver sätta mig bakom skolbänken igen.
Idag fick det bli en runda runt Svidjan och Lost var så glad över att få komma ut och röra på sig. Jag tror han blev helnöjd efteråt, för han stod och somnade i stallgången, fingubben.
 
Hoppas ni har förståelse att bloggen inte kommer vara uppdaterad flera ggr dagligen imorgon och på onsdag, har så sjukt mycket i skolan. Men nått inlägg kan jag säkert klämma in ;)

Charmen med skimmlar...

 

Dagens outfit

 
 
Lost's outfit idag:
Sadel: Globus
Sadelgjord: Glen Gordon
Schabrak: Kingsland
Fårskinnspadd: Hansbro
Ridtäcke: okänt
Stigbyglar: Soft Up Pro Freejump
Träns: Perfekt Fit Of Sweden
Benskydd: Equiguard

Emma-träning

Samanfattningsvis gick träningarna idag och igår sådär. Fredagens träning gick uselt, då har var lite för exalterad över att hoppa, och dagens träning gick mycket bättre, även och det inte var riktigt bra heller. Skriver ett inlägg om träningarna senare, här har ni en bild tills vidare!
 
 

It's friday!

Då var det fredag igen! Känns som veckan har gått grymt fort, och att det nyss var fredag, men fredagar får jag aldrig nog av ;) Älskar de här sovmornarna när man kan sova uuuut och hinna stallet under de ljusa timmarna på dygnet. Ska snart stiga upp, äta något, ge hönsen mat (VIsst har jag nämnt att vi har höns? Japp, sex stycken har vi!) och sedan bege mig till stallet. Ska packa inför träningen ikväll, Lost övernattningsbag och såklart mat.
 
Nu taggar vi helg!!
 
 

Let's fly over

 
1.30 med finaste

Emma Emanuelsson

I helgen ska jag och Lost träna för Emma Emanuelsson. Det ska bli så grymt ROLIGT och lärorikt, hoppas jag. Hon är så otroligt duktig själv och har en del framgångar. Såg ni henne i Globen på Stockholm horse Show? Så fin Titan var!!
 
Denna träning kom i sista sekunden då det är rätt så svårt att få plats på hennes träningar, men Bettan gav bort sin plats till mig. Hon skulle egentligen vara med med Majsan. Så på fredag kväll och lördag så blir det träning för Emma på Hippo. Eftersom träningarna är på kvällen och morgonen så kommer Lost sova över där,  såå skönt. Slipper stressa nu ;) Får hoppas hoppas att smärtan från fallet igår har blivit 100% bättre tills dess, men annars kommer det inte stoppa mig!
 
 
 
 

Rekord

Igår slog jag och Lost vårat höjdhopprekord. Vi har som sagt inte hoppat så stora hinder pga att han är ganska grön fortfarande och jag själv har inte heller hoppat så stora hinder heller. Men igår hade vi höjdhoppnings "tävling" med hoppgruppen och jag och Lost hoppade upp till 130-140. Helt sjukt högt tycker jag! Så nog kan Lost hoppa. Kommer i alla fall inte hoppa några så stora hinder på ett tag, för jag vill verkligen inte puscha honom för hårt, för något han eller jag inte är redo för. Nu blir det mest upp till 1.10-1.20 banor/hinder vi kommer hoppa och ev senare nästa år kan vi höja nått hinder till 1.30. Men som sagt, vi tar det som det kommer. Han är ju trots allt bara 6 år gammal och har hela livet framför sig. Höga hinder kommer vi upp till i framtiden :)
 
Jag tror Lost har en bra chans att vi framtiden hoppa lite högre banor oc tävlingar om vi arbetar på rätt sätt och inte går för fort fram. Vi har ju trots allt bara hunnit med en 90-klubbis än! ;)
 
På slutet när hindret låg på 1.40 andra hoppet så blev han lite tjurig och var lite elak med mig och drog undan innan hindret, vilket resulterade till att jag tapppade balansen lite och for in i sargen...Väldigt synd, för han gjorde det bara för att jävlas, menmen han har sitt humör den grabben! MEN det gick bra, även om jag fick jäkligt ont på rumpan/höften som slog i och att jag knappt kan sitta just nu, haha. På grund av min smärta så fick Bettan avsluta med att hoppa ett par språng för att inte avsluta på det viset.
 
Idag gick det dock hyfsat att skritta ut.
 
 
Ett språng från igår

Höjdhoppningsrekord!

Under årets julshow på Hippo, så slog min vän Jessica tillsammans med hennes häst Athos, höjdrekord med hela 1.80!! Helt sjukt vad högt den där hästen kan hoppa! De provade 1.90 men då slog de tyvärr ner en bom. Men 1.80 är ju nästan lika mycket som hindren brukar ligga på i höjdhopptävlingen i globen. Jag är ta'mej väldigt imponerad.. :) Bör även skryta med att Athos är Lost bror, samma far har de! ;)
 
Även Elisabeth (Bettan) och My Way (Majsan) fick mig att tappa hakan, de hoppade även de 1.80. Båda två är så duktiga! Tyvärr så missade jag julshowen och även att se rekordet, vilket är mycket surt...menmen klipp fick jag i alla fall se. Här hittade jag ett klipp på Jessica och Athos, när de hoppar 1.80.
 

Julpynt

Åhh nu känner jag hur julen börjar närma sig, och det tror jag L gör nu också. Pyntade i stallet igår så nu hänger det gilanger, glitter och kransar på väggarna och ovanför boxarna. Så mysigt! Hade velat ha ljusslingor också, men det är lite överdrift i stallet. Light it up! Har ni pyntat hos era hästar/ponnysar eller medryttarhästar? Har sett att det hänger en del på Surf. Det blir så mycket mysigare då! :)
 
 
 

Så sjukligt bra!

 
HUR BRA ÄR HAN INTE?!!

Vinter

Godmorgon!
 
Äntligen fredag! Idag när jag rullade upp gardinen så mötes jag av utsikten med ännu mer snö. Nu börjar det bli lite snö ute, trots allt. Idag börjar jag 13.30, så då hinner jag gott och väl rida innan. Jag och Sandra bestämde oss för att rida ut tillsammans idag, så vi får se hur vi rider, kanske runt Svidjan eller mot flyget? Tanken var egentligen att vi skulle hoppträna på Hippo idag, men tyvärr var det för få som kunde, så vi skjuter upp det till nästa vecka istället. Lika bra nästan, ska bli rätt så blåsigt ikväll! :)
 
Men nu ska jag kliva upp ur sängen och ta mig en skön frukost, hörs!
 
 

Union Jack

Idag hämtade jag ut det efterlängtade paketet med John Whitaker's fina Union Jack-schabrak! Har väntat på att få hem den ett tag, och yes, äntligen är den min. Nu fattas endast en matchande luva som jag har för mig att jag såg på Pegasus. Snart har jag ännu ett smaskigt tävlingsset. :)
 
 
 

Vem har sagt att fjordingar inte kan hoppa?

Repeat!

Gårdagens pass

Igår stod det markarbete på schemat för hoppgruppen och det gick helt klart över förväntan! Egentligen hade jag tänk hoppa över träningen igår då träningarna i helgen var rätt så tuffa, men då det var markarbete så var vi med. Vi arbetade med bommar på volterna och upphöjda bommar på medellinjen.
 
Lost var riktigt avslappnad genom hela passet och arbetade väl. Han var koncentrerad på vad han skulle göra istället för att titta sig runt så mycket, som han brukar. Och jag blev så otroligt glad av att höra från Bettan att hon aldrig sett mig rida honom så fint, att han aldrig gått så fint med mig någongång. Det är ett tecken att utvecklingen har gått framåt för oss, att vi utvecklas!
 
När jag sökte efter en häst så ville jag ha en häst som jag kunde utvecklas tillsammans med, något eget. Jag ville själv vidareutbilda hästen och den chansen har jag nu fått. Visst har jag en otroligt stort arbete med L då han är allt annat från en lätt häst. Han har en stark egenvilja och testar mycket, men han är samtidigt en häst med gott hjärta. Och framförallt ÄLSKAR han att arbeta och hoppa, han blir så ivrig att han ibland inte vet vad han ska göra.
 
Min fina prins igår

Lindelöw dag 2

Vilken otrolig skillnad det var på Lost om man jämför med igår! En helt annan häst!
 
Jag hade betsat om från flippan-bettet till ett vanligt tränsbett med remontgrimma, och ja, han gillade det. Lost alltså ;) Något så enkelt kan göra en otrolig skillnad. Visst blev han lite stark ibland men det var inte så att jag inte fick stopp på han. Det som träns- och bettbytet gjorde, var att han inte alls fick samma chans att få ner huvudet och på så sätt inte kunde bocka med ryggen på samma sätt. För övrit så bockade han inte ett enda språng på hela träningen! Jag kunde istället lägga ner min tid på att träna på annat än att sitta kvar, vilket var skönt.
 
Vi arbetade med samma bana som igår, men höjde sedan hindren mot slutet, fortfarande på låg nivå men med mer fart och snabbare grundtempo. Väldigt bra bana, enligt mig! Både linjer, kombinationer, hinder på bolt och bågar ingick. Lost tittade till en början på kombinationen men sen gick det, även om han ibland visade sin egenvilja av att bestämma. ;)
 
Jag tycker den här helgens träningar har gått riktigt bra och jag gillade Lennart upplägg! Gillade banan och hans råd hjälpte verkligen och det blev stor skillad om man jämför dag 1 med 2. Detta skulle jag helt klart kunna göra om, även med det saftiga priset på 400 kr per träning plus resa. Nä, jag är nöjd! :)
 
Jag och Lost och Lennart! (Och yes körde på en lila och en röd boots ;) )
 

oliviaandthehorses

Me, my horse and I.

RSS 2.0