Rysningar

 
Höj volymen, sätt på fullskärm och njut! Word!

Tre hästar senare

Hej där!

Även denna onsdag blev det tre hästar ridna, men vad gör det ;) först ut var Lost: det blev styrketräning i backarna idag. Han var duktig och kämpade på! Nummer två och tre var Bettans Hjärtat och Majsan. Det blev att lunka ut för båda två, man får verkligen passa på då solen sken även om det var ruskigt kallt. Mina fingrar var som isbitar efter tre hästturer ute, men roligt var det! :)



Han är bara för fin



Löshoppning

 
En video från i lördags. Första löshoppningen avklarad. Valde att hålla det enkelt och lågt. Han ska tycka det är roligt och det ska absolut inte få honom att tappa självförtroendet, så det är viktigt att inte börja för högt. Han gjorde ett riktigt bra jobb, min fina!

sämst uppdatering

Oj vad dålig jag varit på att uppdatera i veckan, så jag kikar in här och berättar att jag lever! Så skriver ett inlägg om senaste dagarna :)
 
tisdags: Arbetade Lost lösgjord och låg. Ett riktigt trevligt pass!
Onsdag: Red dagen till ära, 3 stycken fina hästar och inga av dessa var mina ;) Först ut var lilla Grå, skimmel f. 09 ädg av Hannah. En riktigt trevlig och stabil unghäst för sin ålder. Eftersom detta var första gången jag satt upp på honom och andra ryttaren förutom hans ägare som någonsin ridit honom, så blev det ett lugnt pass med mycket övergångar. Avslutade med att hoppa några språng! :)
 
Häst nummer två blev lilla hjärtat, sto f.08 ägd av Elisabeth. Andra gången jag satt upp på henne och hon kändes redan mycket säkrare, första gången var det ju så mycket som pågick där ute ;) Men en riktigt söt liten häst med mycket motor!
 
Häst nummer tre var fina Majskornet, My Way, aka Majsan, valack f.98. Majsan var lika snäll som vanligt och vi tog en tur ut runt Svidjan i området. Ridturen bestod bara av skritt och trav denna gång :)
 
Torsdag: Denna dag var det Losts tur att komma ut i naturen och jobba i backarna. Sedan var det skritt och trav i skogen. Gick inte att göra så mycket mer då underlaget var sämst menmen han jobbade på i backarna, som var lite jobbiga tror jag ;) Häst nummer två var Hjärtat som även denna gång fick komma ut och jobba skritt, trav och galopp. Gick finfint!
Fredag: Red Lost på hack och han var otroooligt fin och avslappnad trots den gryma blåsten som fick ridhusdörren att skramla. Stabilt av honom!
Lördag: Jag löshoppade Lost för första gången och gissa hur taggad han var. Till en början var det allt lite läskigt innan han fattade men sen gick de finemang(!) Video kommer upp!
Söndag: Jobbade med hack och tror ärligt att han älskar det. Hans trav är ännu mer gudomlig och han lyssnar otroligt bra ändå. Behöver knappt röra en fena för att få han att stanna från galopp, räcker endast med "pro" eller att jag rätar upp mig i sadel. RIKTIGT trevlig var han, så avslutade passet efter 40 minuter.
Måndag: Så till dagens! Idag var det hoppning på schemat och till en början hoppade Bettan honom ett par språng innan jag tog över. Och jag och Lost måste ha gjort något rätt då Bettan aldrig sett oss hoppa så fint. Allt stämde!! Känslan, avstånden och farten. Allt detta resluterade till att jag kunde följa med perfekt utan att ta något alls mer än nödvändigt. Superkänsla!!
 
 

Home again

Hemma igen!
 
Har verkligen saknat min pålle och häst de dagar jag var borta, men jag hade inte heller tackat nej till några dagar till. Hann se mycket, shoppa och bara slappa, otroooligt skönt. Dock blev tidsskillnaden ett litet problem imorse då jag inte kunde sova inatt men somnade tillslut vid fyra och försov mig sälvklart...suck.
 
Sedan for jag till stallet och Bettan hoppade Lost lite först och sedan hoppade jag honom. Sååå fin han var i slutet, lilla gubben. Vi hoppade några hinder på diagonalen först och sedan en linje snett över två räcken. Sist gjorde vi allt till en bana. I början var benen åt alla håll och fel galopp men till slut släppte allt och allt föll på plats. Häst nummer två för dagen var Hjärtat. Det är Bettans ena häst. Jag körde nämligen hem till henne efter skolan och red ut en lång runda runt Svidjan med henne. En otroligt söt liten häst med mycket gas :) Kommer rida båda hennes hästar ett par gånger per vecka, vilket ska bli jätteroligt!
 
 
 
 

Hälsning från staterna

Tjoho!

Hur har ni det? Själv har jag det bara bra här i New York. Hiiiimmelsk shopping, otroligt spännande och fartfyllt. 

Lost verkar ha det bara bra med Jessi, kolla bara på sötnöten!



oliviaandthehorses

Me, my horse and I.

RSS 2.0