mumsig tisdag *Lost

Idag fick Lost en härlig vilodag då vi endast myste, gick på promenad och åt färskt grönt gräs i en kvart. Lost tyckte det var så mumsigt att han ville ha mer, men tyvärr fanns det varken mer tid för det eller gräs. Lite dåligt om gräs på Hippo, men nu är det inte länge kvar tills bete!
 
Imorgon kan vi förhoppningsvis trimma ute om vädret inte är helkast som det nu varit sedan söndags men förhoppningsvis vänder det snart! Längtar tills imorgon eftermiddag redan, dels för att få träffa Lost och ha ett riktigt roligt pass men även för att få ha tre-fyra prov gjorda som alla är imorgon...snäälla döda mig!
 
Nej, nu måste jag fortsätta plugga, puss!
 
 

Gårdagens klubbis

Ja, var ska jag börja?
Vädret var inte på våran sida denna dag, regn, BLÅST och svinkallt. Hela förra veckan bjöd på sommarvärme och såklart då vi har klubbtävling ute så bjuds det på 5-8+.. Menmen man får göra det bästa av situationen och gå in med rätt inställning och det tycker jag verkligen jag och Lost gjorde (till en början åtminstone!). Han var superfin, avslappnad trots att vi föll på att blåsa bort osv och även på framhoppningen fick han en hel del fina språng och hoppade allt jag styrde på.

Sedan på banan så gick nr 1 och 2 galant men det blev sedan missförstånd och en lite tjurig häst ;) så vi blev tyvärr uteslutna på den oxern som måste varit lite av ett titthinder då fler stannat på de. De positiva var att han inte alls var tittig av sig och vi kom över i trav så det var inte så svårt då inte! 

Jaja bara att ta nya tag och köra vidare på hemma tävlingarna 6-8 juni. Tagga!!



Bjuder på denna bild där jag ser ut som jag vet inte vad, tur Lost ser söt ut i alla fall :)

Klubbtävling

Imorgon så är det åter dags för klubbtävling för mig och Lost. Vi kommer endast hoppa en klass. Hade gärna hoppat två för att få in känslan men tyvärr fick man endast rida en. Vi kommer hoppa 90 cm och detta blir första "tävlingen" ute för iår, spännande!

Lost har börjat tagga ner lite i alla fall båt det gäller hoppning ute. Första gångerna var det racerräkan som var ute. Nu är det kontrollerat när man får hoppa två gånger eller så per vecka ;)



Vad gissade du på?

Ni som tänkte Flyinge, tänkte rätt! Alldeles riktigt så var jag i Flyinge och red fina hästar och hade det skoj med Jessica. Och om inte allt för länge så är det dags att återvända, rättare sagt så far jag dit nästa helg igen. Längtar!!!





Guess where I am? ;)



varma dagar = I löööve

Jag som verkligen inte gillar vintern är nu frälst på nytt när sommarvärmen närmar sig med stormsteg. Idag var det sommarvärme och inte minst Lost kände av det. Han tyckte det var lite för varmt, sötnosen. Men gladast var nog jag som hade klänning-premiär för iår. Åhh vad härligt det är! Vi tog även ett par skutt då ett par hinder stod framme på banan och oj vad fint han hoppade. Han låter verkligen inte värmen ta ut sin rätt utan kämpar på och krigar över hindren. Avståndet och tempot stämde perfekt. Kärlek till denna häst alltså.
 
 

stress

För det första, förlåt för sämst uppdatering, har varit liggandes hemma förra veckan och jaa inget speciellt har hänt MEN nu!
Hej! Hur har ni haft det? :D Jag har äntligen blivit helt frisk men då jag varit sjuk hela förra veckan så ligger plugget efter och jag kan verkligen känna streeeeess över skolan just nu. Har endast några skoldagar kvar innan jag tar STUDENTEN! Helt sjukt! Har inte riktigt hunnit smälta att jag snart har gått ut skolan och inte har dessa "måsten" varje vardag.
 
Denna vecka och även nästa vecka kommer att vara helt sjukt stressig med plugg då allt måste bli klart, alla prov måste bli skrivna och även alla inlämningar måste in nu + nationella på det...suck.
 
Såhär känner jag mig just nu..

Detta suger!!!

Åååh är så fruktansvärt less och arg just nu...

1. Jag får inte åka till Barcelona med resten av spanskaklassen. Min mentor ogillar mig för jag har åsikter och straffar mig drf genom detta. Det bästa jag vet är typ resa så detta är verkligen tortyr för mig som endast går spanska steg 5 för att få åka iväg...
2. Jag har gått och blivit sjuk och känner mig dålig just nu. Att vara förskyld och sjuk är enligt min mening det värsta som finns, vill alltid vara frisk som en nötkärna. Mina närmaste vet hur osocial jag är när jag är sjuk (vilket jag verkligen inte är i vanliga fall), går endast runt och deppar.
3. Nått har hänt Lost, orkar inte berätta om det nu..

Mitt liv suger just nu. Punkt.

Lydig häst

Att ha en lydig häst är A och O för att ha allt på plats. Du måste känna din häst för att veta dess längd på galoppen liksom att du själv tränar på dina egna svagheter. En övning som är SUPER om din häst drar före eller efter hindret är denna. Att använda sig av en bom framför hindret får hästen att stanna upp och tänka efter lite vart den ska sätta ner hovarna.
 
Målet med övningen är att ryttaren ska träna på att få hästen lydig framförallt efter hinder. Du måste hålla en bra ryrm både före, över och efter hinder för att få hela antal och framförallt RÄTT antal galoppsprång emellan. Den här övningen kan du även göra på alla olika nivåer och en riktigt bra basic-övning.
 
 
Du behöver endast ställa upp ett räcke i mitten av långsidan. Här är det bra om du har en bana som är 20*50 eller större och att du ställer "linjen" innanför spåret så kan du värma upp genom att rida på bommarna i volter. Sen är det ca 15 meter från första bommen till räcket (som du kan börja väldigt lågt på och sen höja efter utbildningsnivå) och sen 18 meter efter. Så det blir fyra normala galoppsprång mellan första bommen och andra och sen fem galoppsprång efter och sen kan du när du kört det varvet ett par gånger, vända varv och köra åt andra hållet vilket kan bli lite svårare. Har du sen en rutinerad häst och du själv känner dig säker så kan du lägga in ett extra galoppsprång emellan. Lycka till!

Dagens plan

Idag är hopp- och framridningsbanan färig att använda under helgen, vilket är superskoj! Så vad gör jag inte bättre än att rida ett pass och hoppa ett par skutt så här första dagen? Idag är tanken att vi ska känna lite på underlaget och känns allt bra så tar vi och värmer upp på lite sockerbitar för att sen hoppa  ett par språng. Förhoppningsvis kommer han hålla sig i skinnet trots friheten när det blir första gången på en större hoppbana.
 
 

Jogg

Idag blev det jogging för Lost då han nu gått rätt bra de två senaste dagarna och imorgon blir det vilodag, endast gå i skritten i 40 min.

Han kändes riktigt mjuk och följsam idag även om han var lite mör i kroppen så kändes han riktigt bra på slutet och vi avslutade ganska snabbt. 

Tänkte skriva lite imorgon om gårdagens hoppträning och ev blir det en filmsnutt, men nu är jag slut så vi hörs, kram.





första rundan skellefteå

Hoppsnutt på Lost och Bettan

 
Hittade en liten filmsnutt när Bettan hoppade Lost.
 



På topp

Nu känns det som allt börjar falla på plats för mig och Lost. Jag hittar knapparna och det ligger mer hos mig. Vill jag och jag är säker så gör han det jag ber honom om. Nu efter tävlingen så har jag fått ännu en boost och vill bara utvecklas ännu mer. Det är en otroligt bra känsla och detta kommer jag leva på i en vecka. Den DÄR känslan vill jag ha varje gång jag ska ut på banan, ridpasset eller vad det nu en är. Känslan att jag och Lost är tillsammans och kämpar. Att vi gör allt tillsammans. Vi är ett team och för att allt ska klaffa så måste bådas viljor vara densamma.
 
Nu längtar jag så mycket till nästa tävling, men tyvärr dröjer det nog lite. Nästa tävling och meeting som är bestämd är på hemmaplan 6-8 juni. Sen eventuellt så kanske kanske vi åker till Skellefteå i slutet av maj, men sen kommer vi vara med på en klubbtävlingen 25:e maj och den kommer att var utomhus. Perfekt träning inför utomhussäsongen som drar igång nästa tävling för oss. Funderar bara på vilken klass vi ska ta...? Planen är 1.00 just för att vi endast hoppat lägre hinder en gång ute iår och att gå ut och hoppa en bana som kanske inte är så "hög" kanske inte är ultimat. Han lär ju bli laddad ;)
 
Får hoppas att hoppbanan och framridningsbanan blir klar snart!!! De håller nämligen på med nytt underlag och staket och det hördes som det inte kommer bli klart förrän v.21...
 
 
 

Resultat Skellefteå

Heeelt SINNES sjukt vilken fin häst jag har!! Han skötte sig super hela vägen dit och tillbaka. Det är ju den längsta biten hittills som jag kört Lost. Gick rätt snabbt kändes det som, ca 2,5 timme sen var vi framme. Var framme precis den tiden jag räknat på och allt kändes lugnt. Sen eftersom jag skulle låna ett bett som Bettan hade skickat med Hannah så blev det väldigt stressigt. Väntade ett bra tag på bettet och tillslut kom det fram. Trots att vi knappt hann rida fram och hoppa fram så gick Lost in på banan och hoppade super!!  Han fick en hel del riktigt fina språng och lekte runt. Jag sa ju att jag skulle bara ta det som träning och ta långa fina vägar och trots att jag gjorde det så fick vi en riktigt bra tid. Tio sekunder före de flesta! Men han tar mycket mark pga sin stora galopp. Det var två fasers och vi blev dubbelnollor och placerade!

Till andra klassen hade vi mer tid att värma upp och även denna klass lekte han runt till jag slarvade med vägen vilket gjorde att han inte hann rakriktas från hinder 6-7. Så blev stopp där men när vi sen tog oss över så hoppade han sista fint. Sen blev det ett pet på ett hinder när han inte hann upp med framtassarna men det gör inget. Är väldigt nöjd med honom över båda starterna. Och helt klart lugnast på tävlingsplasten min fina bäbis. 💕





Nu rullar vi mot Skellefteå och tävling

Klockan ringde kl 04.00 och var uppe med tuppen men nu är vi iväg!



Tävlingsfix

 
  • Smörja (sadel, gjord, träns, skydd och stövlar)
  • Packa
  • Göra iordning hö+kraft
  • koppla släpet + packa in allt i bilen
CHECK!

oliviaandthehorses

Me, my horse and I.

RSS 2.0