Nu kör vi!



New York

Imorgon bär det av till New York!! Kommer bli sjuukt roligt, det är jag helt säker på! Jag kommer att fara imorgon och sen kommer jag hem nästa lördag. Kommer såklart sakna mina mina djur här hemma, men jag vet att dom kommer ha det bra. Jessi (Jessica) ska ta hand om Lost hela vecka och Gunnar om Mirre.
 
Nu kommer jag därför såklart att vara frånvarande från bloggen i veckan, men har slängt in nått tidsinställt åt er! Ha det super nu :D
 
 

Dag1

Tänkte alldeles kort berätta hur klassen gick idag! Det gick helt OK idag och Lost skötte sig riktigt bra. Han hoppade fint men det kanske inte var hans bästa dag, men ok. Det blev 9 fel, men L har inte tävlat på väldigt länge och det är säsongens första tävling så jag är nöjd :)
 
Imorgon gäller det att vakna tidigt för att knoppa manen igen. Nu ska jag sova, är sluuuut
 
 

Snart dags!!



Valkas tävling

Då var det tävlingsdagens morgon och idag ska Lost gå 1m med Bettan. Men mycket ska göras innan start: det skas knoppas, borstas och mockas. Tur att första start inte är förrän kl 15 så det är inte allt för bråttom, men banan ska byggas kl 13.30. Nu köör vi!!

Nyduschad

Efter lite om och men så duschade jag Lost idag med vattenslangen. Han är inte van att bli duschad överhuvudtaget och idag var första gången jag duschade hela honom med slang. Har annars tagit det lugnt med bara svamp och hink, och ibland spolat svansen, men aldrig hela honom. Detta beror väl på att jag inte haft tillgång till spolspilta i de tidigare stallen :) Sen verkar han inte vara van från tidigare ägare att bli just; duschad! Men han var super duktig och stod rätt snabbt still.
 
Fin och ren (och väldoftande!) stod han nöjt och mumsade på sitt kvällshö ur hönätet. Han är så fin min lilla fjant. Medan han stod där lugnt så passade jag på att linda bakbenen, för han har nämligen trampat sig i hagen med broddarna... (suck.) Men det såg inte alls för farligt ut, utan jag rengjorde det, spolade och la på en kompress under lindorna, så ser det säkert bättre ut imorgon.
 
 

Styrka!

I söndags red jag och Lost i backen och jobbade med styrka. Vi kommer att öka antalet gånger succesivt när konditionen blir allt bättre. Han fick jobba ordentligen i alla fall då det är ganska mycket snö ute nu och sedan tog vi en tur i skogen. Vi var båda två rätt dygnsura när vi kom in i stallet. Lost var sedan otroligt nöjd och glad när han fick sin lunch i stallet medan han torkade med torrt täcke. Så fint nu under vintern, ändå..
 
 
Idag blev det lite lugnare för honom. Han fick gå i skritten 40 minuter och sedan longerade jag honom i alla gångarter. Han blev så otroligt avslappnad snabbt så jag avbröt ganska snabbt. Ingen mening att nöta när han gjorde ett sånt bra jobb :) Imorgon är det hoppning för Bettan!
 
 

På tårna

Hade verkligen en häst i händerna idag.. Lost var som en laddad bomb och studsade exalterad upp och ner när vi idag skulle hoppa. Till en början, då vi travhoppade så gick det hyffsat bra, men när skulle börja hoppa så låg han på och tyckte det var skitroligt. Det är såklart roligt att se att han älskar det, men när han ligger i så går det lite fort ibland ;)
 
Ritade banan i paint till er. Gillar ni att jag visar banorna/övningarna? I alla fall så var jag lite lat och orkade inte bygga fram så många hinderstöd så det blev två oxrar och resten är större sockerbitar som jag gjorde hinder av, men tanken är ju att det ska vara räcken där!
 
 
Första hindret (räcke när jag travhoppade och sen plockade vi bort bommen framför och hoppade den som oxer) travhoppar man till och sedan svänger man upp på linjen (räcke-räcke) som det är 16 meter emellan. Jag red den på fem och fyra galoppsprång innan kombinationen på långsidan med ett galoppsprång emellan varje. (räcke-oxer-räcke)

mamma servar

Fick värsta servicen häromdagen då mamma gav Lost lunch och mockade..ljuvligt! Fick även dessa två bilder skickade till mig..
 
Nöjd häst

Första tävlingen inbokad!

Nu är Lost inbokad för sin första tävling i år. Det blir avd.A 1m och avd.A 1.10m den 22-23 feb. Dock som det ser ut nu så kommer Bettan att hoppa honom de två klasserna, vilket ska bli roligt att se! Tyvärr så är nästa tävling sedan inte förrän i april, vilket är rätt långt borta... Det som suger här i norr är att det är väldigt få tävlingar, finns endast en tävling emellan med klasser från och med 1.10. Menmen då kör vi så det ryker när det verkligen gäller! :D
 
 

Tävling och träningsplanering

Idag satte jag och Jessi oss ner för att planera träningen framöver. Jag skrev ner mina drömmar och mål för 2014 och framtiden och på så sätt kan vi lättare lägga upp träningen på rätt sätt för att få bästa möjliga resultat av träningen. Mina mål för 2014 är:
 
  • Tävling: Börja tävlingssäsongen med att starta 90-1m och sen fortsätta stadiga runor upp till 1.10, för att förhoppningsvis starta 1.15 innan årets slut. Allt detta beror SJÄLVKLART på hur allt känns. Känns något inte rätt så kommer jag inte puscha på något utan vi kommer ta det i våran takt för att inte få onödiga bakslag.
  • Träning: Arbeta mer med kondition och styrka. Träna mer på byten och markarbete.
  • Ridning: Träna UTAN häst. Jobba med balans och bålstyrka. Seeen så vill jag i slutet av sommaren lyckats övervinna Lost's rädsla för vatten. Förhoppningsvis får jag i honom i plurret och kan bada med honom!
För att få bäst resultat av träningen så har vi bestämt oss för att planera en månad och sen efter månadens slut analyserar vi kan jobba vidare på och planera nästa månad osv. I februari kommer vi att lägga krut på att träna styrka/kondition, självbalans och förtroende. Jobba med bommar/låga hinder, stuts, longering, klättring och intervaller.
 
Nu är jag grymt taggad  på att tävlingssäsongen ska kicka igång! Nu KÖR vi!!
 
 
 

Namninsamling mot reglerna för sponsor/tillverkartryck

skriv på och sprid vidare, om du vill ta bort reglerna för sponsor/tillverkartryck! Det gör du här eller -----> http://www.namninsamling.com/site/list.asp?id=4648
 
 

Balans

Att ha en bra balans i ridning är A och O, och hur kan vi träna detta då? Sitsträning är ett bra alternativ genom att träna bålpartiet. När vi håller tyglarna i våra händer så faller det lite naturligt att ta lite stöd i tygeln, vilket gör att vi stör hästen genom att rubba på vår och hästens balans.
 
Igår så fick jag träna på sitsträning  med Bettan. Vi började rida på volt när jag fick rida lätt utan tyglar och göra en del övningarn medan jag red lätt eller när Lost galopperade. Otroligt bra träning! Sedan kopplade vi bort longerlinan och jag red lite själv. Bettan filmade en snutt så ni kan få se!
 
 Varning: lång video haha!
 
Ps. ser ni vad fin och avslappnad han är i videon? Just den känslan får mig att vandra på moln! Man blir bara så förbaskat glad av att rida denna underbara häst..såå fin.

föreläsningar

I veckan så har jag bokat upp mig för två stycken föreläsningar, en ikväll och en på lördag. Ikväll ska det handla om Kolik hos häst. Jag har själv aldrig haft en häst som haft kolik även om jag vet lite vad det handlar om så känns det roligt att få lära sig mer! Det kommer tas upp om vad det är och innebär, vad man sja göra och vad vet. gör. OCH hur man ska förebygga kolik!
 
På lördag kommer föreläsningen att vara längre men de kommer att handla om olika områden. Sara Ringmark från SLU kommer att ta upp om effekt av träningsintensitet och utfodringsstrategi hos växande hästar. Karin Engström från Flyinge kommer att prata om träning av unghästen för hållbarhet och prestation. Även Sofia Mikko kommer ta upp om genetik i praktiken.
 
Jag tror nog detta kommer att bli bra och lunch och fika komer det även att bjudas på!
 
 
 

Vi arrangerar Volkswagen Grand Prix 2014 i år!!

I torsdags blev det officielt klart att vi i Umeå kommer att arrangera Volkswagen GP och Swedish Rider´s Trophy 2014. Detta känns jätte roligt och tävlingarna kommer att hållas på Umeå ryttarförening, anläggningen jag och Lost står på. Jag tycker självklart att det är riktigt coolt att Umeå äntligen börjar sättas på kartan och att just VI kommer att arrangera en av de fyra tävlingarna. Jag ser verkligen fram emot detta som kommer äga rum vecka 39, elittävling 26-28 september.
 
Detta känns så otroligt roligt!!
 
 
 

oliviaandthehorses

Me, my horse and I.

RSS 2.0