Perfecto

De två senaste dagarna har jag slaggat på stranden, varit med underbaraste vännerna, samt varit med Lost. De KALLAR jag sommar!! Så grymt skönt med sommarvärme oxå, som vi i norr haft ont om. Men imorgon taggar vi jobb på Bettnes. Ska sälja, samt service a los gäster som besöker stranden. Hoppas på att få nån rast under dagarna (ska jobba hela helgen) så jag kan få jobba lite på brännan.
 
Jaja, nu ropar mamma på att maten är färdig (yummy, GRILLAT!), sen ska jag ta en tur med Lost i skogen. :)
 

Snacka om dålig dag!

Tisdag igen, och det betyder hoppträning för Bettan! Förra tisdagen gick väl inte så bra, då jag ramlade av (TVÅ ggr!!) och jag har aldrig ramlat av Lost tidigare. Men jag tror både han och jag hade en dålig dag! Han var väldigt pigg (ville dra iväg i full galopp) men sen när vi skulle hoppa bana så tvärnitade han men hoppade helt plötsligt över ett vattenhinder. Detta var jag helt oförbered på, vilket gjorde att jag ramlade av och han olyckligtvist råkade trampa snet på min fot där jag låg i gruset och tuggade sten(!). Jag trodde (och kände inget) det inte var nått farligt så jag fortsatte och ännu en gång tvärnitade han framför ett annat hinder (jag tänkte: vad är det med han?). Denna gång var det även nu mitt i hinderet och jag ramlade rätt mjukt på andra sidan hindret.
 
Jag kände ingen direkt smärta förrän efter lektionen då jag varken kunde gå eller röra foten. Jag märkte då att han är rätt så rädd för vatten och att det trodligen var därför (en anledning av många) han inte hoppade, men även att han behöver träna på att samla samt länga galoppen.
 
I söndags när vi var på SURF så fick jag efter mycket strejk honom att gå över en vattenmatta (FRAMSTEG!!). Nu har jag haft en vecka med mycket smärta i foten men kan lyckligtvis gå nu! Dagarna efter trampolyckan så kunde jag inte gå utan fick hoppa runt på ett ben och jag kunde inte rida! Som tur har man sina kontakter och det blev så att mammas kompis som rider fick rida honom en dag och sen dagen efter så kunde jag i alla fall skritta ut med honom och trava några steg. På söndag var det bättre så jag testade att hoppa några hinder med honom och arbeta hans form, vilket gick super, så idag hoppas jag det går bra! :)
 
 

Lost rullar sig i hagen

Nya dojor

Idag fick Lost nya dojor, så det var dags för skoning. Han skötte sig super och jag trodde nästan han hade somnat på slutet, haha. Imorgon ska vi fara in till Surf med Lost, där han ska bli riden av mammas kompis, har nämligen skadat mig lite. Mer om skadan senare :)

Äntligen här!

Var nyss och hämtade ut paketet med Bucas buzz-off zebratäcke + hals och mask. Hoppas det passar och fungerar nu :)

Kvällens outfit

 
Förbygel m. martingal: Rider's company 415:- // Gummitygel // Fullcheek bett // Pullarträns: Lyckås // Schabrak och luva: Scapa Sports ca. 800:- resp. ca. 400:-// Senskydd bak o fram i skinn o läder: Hubertus (Three horses) 1295:- resp. 1095:-
 
Ikväll blir det att Lost får inviga hans nya snygga scabrak och luva från Scapa Sports, så spännande! Tror han kommer se hur läcker som helst ut i rosa, skimmlar har ju en tendens att göra det. Ska i alla fall om nån timme iväg till stallet och göra iordning han för transporten för att åka in till SURF. Ska se om jag kan få mamma eller Gunnar till att fota lite. Hoppträning med Bettan står på schemat!

Så förbannat snygg...och snart vår!!

Detta schabrak + luva är nu påväg till mig på posten! Lost kommer bli så grymt snygg i det!! Jag är kär på nytt <3

Hoppas ni har en fin fredag kväll!

Långtur

Varit ute på långtur med Lost och Jennifer och Nero idag. Lost skötte sig fint, fast han och Nero hade för sig att de skulle se i syne och tokvända i galopp, haha tokhästar! Fler bilder kommer senare! :)

R.I.P

Rest in peace, fina ankunge...❤

Veckans träningsschema

Såhär ser Losts träningsschema för veckan ut! Mycket basic-träning med en variation. Imorgon blir det långritt med Lost och Jennifer ska även rida en av hennes hästar, så kul! Sen på fredag är mina planer att åka in och träna på Surf och då kanske vi kan rida lite barbacka? Det är nämligen så att Lost aldrig blivit riden barbacka, så nån gång måste ju vara den första, eller hur? ;) Annars blir det markarbete med bommar och mindre hinder :)
 

Ute på promenad med den här herren

Försöker ta en promenad, men Grålle vill hellre njuta av sikten... Men kolla vilken maffig, snygg häst jag har, kan fortfarande inte fatta att han är min...bara min! ❤❤❤

Tyckte gräset var grönare på andra sidan?

Ännu en gång var Grålle påväg ur hagen för att äta det "grönare" gräset som fanns på andra sidan hagen, haha! Min lilla bushäst ❤

Nomnom

Gött med nyplockade jordgubbar ;)

Bettanträning

Idag på Bettans träning så jobbade vi med markarbete med lite hinder, och på slutet gjorde vi alla övningar till en bana.  Så här såg banan ut ungefär!
Vi värmde först upp med lite travbommar med vanligt avstånd, en aning kortare (1.) och fortsatte sedan vi trav tills vi kom till volten där vi fattade galopp och hoppade sockerbit-hindret på volten (2.) och saktade sen av till trav för att fortsätta att arbeta med lydnad med skändelvikning på långsidan, sen var det exakt samma sak på andra kortsidan. Vi hoppade sockerbit-hindret på volten (7.) och saktade av till trav för att fortsätta på travbommarna. Detta var en jättebra övning för Lost då han blev lite upphettsad efter det lilla skuttet och gärna ville springa iväg lite!
 
Efter den uppvärmningen var det dags att hoppa hindren på diagonalen i ström, travhoppa (5.) och fortsätta i galopp till galoppbommarna (6.) på marken och hoppa oxern. Här kan man höja oxern väldigt mycket och hästen får samtidigt hjälp med bommarna för avståndet. Vi hoppade oxern på 80 cm i början och avslutade på 1,10-1,15 m.
 
På slutet av passat satte vi ihop allt till en bana (som ni ser ovan) och behöll höjden på oxern och hade samma höjd på linjen (3,4).
 
Reflektion: Jag tycker att detta pass var det bästa hittills för Lost och mig och han jobbade på riktigt bra idag! Kan inte annat än vara stolt över min studsboll! Han var i början lite dragig och behövde lugna sig (blir ganska pigg emellan) lite för att inte komma för snabbt på hindren, men under passets gång så gick han finare än nånsin. Tydligen var det inte bara jag som tyckte passet gått bra, utan fick positiva kommentarer från Bettan och en annan i hoppgruppen. Nu var det här 2:a hoppträningen med Lost och då det så bra hittills så kan det bara bli bättre. Nästa vecka blir det förmodligen banhoppning och längtar redan, hoppas bara det inte regnar som det gjort de två gångerna jag varit med, haha!
 

Tävlingsskåp

Funderar på att inskaffa mig ett tävlingsskåp/sadelskåp då det är så grymt mycket grejer att hålla reda på när man ska iväg på träning/tävling. Just nu packar jag ner alla saker i höpåsar men allt ligger ju huller om buller och jag gillar att hålla ordning och reda på sakerna. Och sen så är det bara att lägga in alla grejer dagen innan tävling/träning och sen bara rulla in skåpet i transporten, såå praktiskt!
 
Men nu till min fråga till er! Har ni tävlingsskåp, i så fall vilket märke, vad kostar den? Fördelar, nackdelar med ert skåp?
Showmaster (hooks.se) 3 995 Kr

Smörjer och putsar

Håller på att putsa och smörja för fulla muggar! Nu ska Lost få se extra snygg ut på hoppträningen imorgon 👌. Har nu rengjort sadel, träns, bett, stigläder, stigbyglar, förbygeln och ridstövlarna, duktigt!

Lugna puckar

Idag får Lost äta på betet hela dagen, efter hård passet igår. Imorgon är det nämligen dags för hoppträning för Bettan och då ska vi orka igenom hela passet oxå, haha. Förra veckan måste han fått solsting för mot slutet av passet var han så otroligt lång i kroppen även om det inte gick långsamt. Men ska iväg till stallet nu ikväll i alla fall och ordna fodret samt packa inför morgon dagens träning.
 
And now a funny pic from yesterday...haha
 

Övergångar och tempoväxlingar

De här två övningarna arbetade jag med Lost på banan. Vi började med att värma upp med skritta på lång och sedan kort tygel, trava samt galoppera på volt. Sedan påbörjade vi övning 1!
Här gäller det att övergången från skritt till trav ska bli så mjuk och stadig som möjligt. Hästen ska arbeta i form och inte tappa den när man ska byta gångart. Denna övning kan man även arbeta med från skritt till galopp för maximal lydnad. Jag arbetade först med hästen vänd in mot volten för att sedan arbeta den utåt. När hästen börjar kännas samarbetsvillig kan man utöka volten genom att fortsätta övningen på en åtta och ställa och börja hästen längs åttan. När hästen känns lösgjord så fattade jag galopp fast på en volt istället. Jag valde att bryta av och fatta galopp från skritt ett antal gånger för att känna att Lost var med på noterna och kunde sakta av och ta skänkeln.
I Övning 2 så var det dags att arbeta med tempoväxlingar med hjälp av bommar. Jag hade bommarna på ett avstånd av 3-3.10 meter, vilket är ungefär avståndet för en galoppbom. Här ville gärna Lost springa iväg lite och då gäller det att samla ihop hästen samtidigt som man driver så den travar mer samlat. Genom att välja att ta 3 travsteg emellan istället för 1, så får du mer kontroll över hästen, och den måste lyssna för att inte "snubbla" över bommen. När det känns bra så kan du välja att ta 2 travsteg över den första, 3 över den andra och 2 över den sista för att arbeta mer med tempoväxlingarna. Det kan bli lite mer klurigt och det gäller att vara snabb med skänklarna. Sedan körde jag på med ett galoppsprång emellan. Avslutade passet med att hoppa några gånger över en oxer med galoppbom framför.
 
Jag tycker Lost sköte sig riktigt bra idag även om han blev lite springig emellan men då fick jag bara försöka samla han mer och alltid vara säker på att han gick i form samt arbetade med hela kroppen och bakbenen. Annars blir hästarna lätt väldigt långa och "slänggalopperar" över. Men i slutet av passet gick han riktigt fint med en trevlig form. Oxern hoppade han väldigt energiskt och friskt, sista gången var super!

20130707

Kom nyss hem efter ett fint pass med Grålle. Han skötte sig super! Vi arbetade med övergångar genom att rida över bommar och arbeta på volten. Tänkte göra ett inlägg med övningar vi gjorde ev ikväll eller imorgon. :) Brorsan fick agera fotograf under uppvärmningen. Dom här bilderna är alltså från under uppvärmningen, och ger ingen rättvisa för hur fin han blev under passets gång.
 
 

Vem är jag?

Tänkte skriva lite om mig, så ni vet vem jag är o så...
Som ni kanske vet så heter jag Olivia, fyllde 18 år den 3 maj i år. Just nu bor jag i björkarnas stad i norr, och här är jag även uppvuxen. Jag är halvlatina och har även bott i Bonao i Dominikanska Republiken, så jag kan flytande spanska. Har 3 stycken hästar at the moment, två stycken i Dominikanska Republiken (ett 6-årigt sto och en 8-årig hingst) och en här i Sverige (en 6-årig valack).
 
Jag ska till hösten börja mitt sista år på Minervagymnasium där jag läser naturvetenskap med inriktning samhälle, vilket ska bli så otroligt skönt när det är över! I framtiden vill jag arbeta som modedesigner (resa mycket) samt musiker, då det är utöver hästar, min stora passion. Ni kan läsa på min modeblogg här och min vardagsblogg här! På den här bloggen kommer jag endast att skriva om ridning och allt som hör hästar till ev även lite om mina andra djur.
 
Har ridit på lite olika ridskolor sedan jag var 6 år gammal och även varit medryttare till en nordsvensk. Fick min första häst i Dominikanska Republiken när jag var 8? (kommer inte riktigt ihåg) och det var nog världens snällaste sto som sedan fick mina två andra hästar som jag har där. Tyvärr så dog stoet väldigt ung pga skada. Slutade i alla fall rida på ridskola nu i våras och köpte Lost Dala för drygt två och en halv vecka sedan. Nu tränar jag och Lost upp oss för att stärka oss inför tävlingar framöver. :)
 
Fotar främst med min Canon EOS 600d (olika objektiv på det)
 

Lost Dala

 Lost Dala (f.2007)
e: Lasandos 922    ue: Viking xx
svensk halvblod
valack
167 cm i manken
 
För snart två och en halv vecka sedan kom Lost Dala (aka Lost eller Grålle) hem till oss. Vi hade hunnit titta på 6 andra hästar innan Lost. Denna häst är en otroligt fin med en speciell personlighet. Han är ett svenskt halvblod född 2007, dvs 6 år, så han är fortfarande unghäst. Han har en stor kapacitet i framförallt hoppning, där jag tror att vi kan gå väldigt långt. Hittills är han tävlad upp till 115 och även några starter dressyr. Han kommer nog gå långt i båda grenarna om vi bara tränar, men än så är han inte så mycket tävlad och behöver därför mer rutin innan vi kan gå upp i klasser :) Hans bror (min kompis häst), Athos tävlas nu 140 i hoppning, så han har förutsättningar!
 
Eftersom jag inte ägt honom nå länge så är vi fortfarande i lära-känna-stadiet men han är undebar att rida! Han är pigg i sig själv och framåt. Än har jag bara hoppat några få gånger, men då har han sköt sig utmärkt. Vårt mål för det här året är att först och främst lära känna varandra, så vi kan lite på varandra i vårt och tort, sen träna upp oss för att inom snar framtid kunna debutera tillsammans våran första tävling, vilket jag ser fram emot. Jag tänker inte stressa in oss i något, utan att Lost känner sig redo för det, så vi tar det i hans takt!
 
 
 

Ny start

Hej, jag vet att jag haft ett långt uppehåll på den här bloggen, men idag tänkte jag bara, jag ska börja blogga här igen! Mycket har hänt sedan jag bloggade här sist, men vi börjar helt om, nu va? :)
 
Så välkomna hit! Jag heter Olivia, är 18 år och bor i norra Sverige. Bloggar även på dessa två bloggar, en om min vardag och en om mode! Men på den här bloggen, kommer jag endast att skriva om mitt hästliv, tävlingar, övningar, utrustning etc. Låter detta intressant? :D Mitt mål med bloggen är att kunna dela med mig av mina erfarenheter samt hissa och dissa produkter/hästartiklar.
 
Stort välkomna och hoppas ni stannar!
 

oliviaandthehorses

Me, my horse and I.

RSS 2.0