Zuperzebran is back!



Skellefteå 3-4 maj

Nästa helg är det åter dags för tävling. Denna gång kommer vi att åka upp till Skellefteå. De här kommer endast vara för träning och träna miljö helt enkelt. Så jag valde att hoppa 80 och 90, dels för att träningen inte sitter i höjden men även för att på lördagen så är det inte endast tävling utan jag fyller även 19 år då så vill komma hem tidigt. Min födelsedag ska firas med familjen men på kvällen är planen att jag ska vara med mina vänner :)
 
Är sjukt taggad på tävlingen nu och imorgon blir det hoppträning för Anna-Lena för att stämma av inför tävlingen. Tror detta blir super! Sista inomhus tävlingen innan utomhussäsongen drar igång.
 
 

Precis vad jag behövde!

Igår drog Sara ut mig p en ridtur lite spontant och det var verkligen precis vad jag behövde! Vi tog en långtur igårkväll på slätten och lät hästarna galoppera ut. Verkligen hur härligt som helst! Vi tog helt enkelt vara på dom sista solstrålarna innan solen gick ner. Lost var otroligt reglerbar i galoppen. Trots att Saras häst galopperade på i ett högre tempo kunde jag korta galoppen på en millesekund för att sen långa galoppen. Detta ska vi verkligen ta en som vana och göra varje vecka. Det var även superunderlag på slätten med en breeeed jordväg, perfektion så att säga! 😄🙏



Fikadejt

Idag hade jag och Lost en dejt i hagen. Trots att Lost i början endast ville käka upp min risifrutti istället för sitt hö, fick jag tillslut till denna bild.myspys var det i alla fall 💕



Första utomhusträningen

Första utomhusträningen och för övrigt första gången i år alls som Lost såg bommar på marken och i luften var igår. Han var redan från första början sjukligt fin även fast han såklart var på tårna. Kunde verkligen inte klandra på honom att det blev nått ben i luften efter hindren i början, han tyckte det verkligen var skitskoj! Glad Lost = glad Olivia. 

Vi hade en ganska basic träning med inga höjder eller kluriga linjer. Vi var fyra ekipage på Bettans lite mindre ridbana på gården så några större banor eller hinder är nog lite svårt att få plats med :) Vi värmde upp med travhoppning för att sedan hoppa fem 1/2 och en linje med tre galoppsprång emellan. Redan från första travhoppningen hoppade Lost fantastiskt och han fortsatte bara leverera. Kunde inte annat än vara super nöjd, hur kunde de gå bättre!? Även Bettan var nöjd ;)



Det som verkligen sög var att jag bad min låtsaspappa filma men icke som Nicke gjorde han det. Så det finns inte på film, vilket verkligen super apa!! Ibland är det verkligen sämst att vara fotografen i familjen och kompisgänget för då är det endast jag som brukar filma/fota, vilket resulterar till att man själv väldigt sällan hamnar på bild...

Dressyrhäst?

Idag såg Lost ut att vara en otroligt lyxig Dressyrhäst med både fina gångarter och utseende. Han fick, dagen till ära, bära röda Lindor och det matchade han tsm med ett rött schabrak och även jag hade röd långärmad tröja :D

Det var rätt varmt idag även fast det blåste en del men vi red i paddocken och sen fick Lost vara i hagen utan täcke medan jag mockade lite i hagen. Det tyckte han var super skönt! Otroligt bra dag!




Hoppelihopp

Idag var det en minst sagt intressant start på ridpasset. Det var nämligen ridskoletävling i hoppning i det större ridhuset på anläggningen där jag står och jag skulle just påbörja rida fram i de lilla för att hoppa lite bana på slutet av passet. Elektroniken strulade, vilket läde till att micken i stora funkade inte utan de lät bara i lilla och vad gör de som testade ljudet då...? Jo höjer för att det inte "funkar" i stora ridhuset. Jag kan berätta för er att då hade dom nästan högsta volym i högtalarna och det smattrade och helt plötsligt skriker de nästan i mickarna. Ja vi kan väl säga såhär...vilken häst skulle inte reagera på det?? Ja så Lost var livrädd fast han gjorde inte något utan hjärtat dunkade hårt och han blev spänd. Efter ett tag fick jag nog och bad dem stänga av det. TUR nog gjorde dom det :)
 
Sedan efter ett tag kunde jag äntligen börja rida fram och invänta Bettan, som dagen till ära skulle rida tsm med mig med Majsan. Vi hoppade kryss, plank, rep-hinder och räcken. Sedan gjorde vi ihop allt till en bana med olika böjda linjer. Lost var superduktig hela passet, men ryttaren ovanpå var nog lite slarvig med vägarna i början vilket visade sig rätt snabbt då det blev svårt att komma rätt till nästa. Men till sist satte även jag det! Hoppade rätt lågt då han gått rätt mycket i helgen + att detta inte handlar om höjden, så det blev väl  ca 95 på slutet :)
 
 

Dagens...?

Dagens humör: Glad.

Dagens mående: 

Helt okej, men trött.

Dagens borde: Sova, sova och äta lite ;)

Dagens frisyr: Tofs, precis som alltid hemma.

Dagens smink: Inget just nu, naturell :)

Dagens klädsel: Stickad tröja och mjukisar.

Dagens planer: Dagen är snart slut men ska äta nått och lägga mig tidigt, börjar jobba 07.00 imorgon...

Dagens materiella vill ha: En ny sadel och ridstövlar.

Dagens fundering: Allt och lite till, vill verkligen sätta mig i sadeln och göra om gårdagens sista runda (arrrg på mig själv som sabbade gårdagens 1m.)

Dagens beroende: 

Hästen har varit min drog hela dagen, behöver man säga mer ;)

Dagens tråkigaste: Att behöva gå upp på morgonen haha.

Dagens längtan: Sommaren, är säker på att det kommer bli den absolut bästa någonsin.

 shhh säg inget om hjälm-grejen, hehe. Och NEJ gör detta inte, inte att rekommendera, blev bara en spontan tanke att skritta ett varv (barbacka...utan tyglar..med longerlina) :)

90 Vännäs

This or that del 2

Påsk eller jul? 

Dansa eller sjunga? - Kan verkligen inte välja, älskar nämligen båda :D

Drinkar eller vin? 

Morgon eller kväll

Sju små dvärgar eller sju små grisar? 

Hm eller Gina

Städa eller tvätta? 
 
Bus i skogen/Trevligt pass på banan 

Ponnytrav/"vanligt"trav 

Kvällspass/Morgonpass (fodring) 

Träna/Slöa 

Ohanterad 4åring/Skolad 16åring - roligare med lite utmaning ;)

Hingstig valack/Riktigt stoigt sto 

Bettlöst/bett

Resultat Vännäs dag 1

Tävlingsdebut för mig och Lost och det gick strålande! 90:n kändes verkligen hur bra som helst. Allt föll på plats och galoppen och rytmen stämde. Lost kunde helt enkelt inte gjort det bättre, felfria och placering! Det jag kan säga om den ritten är att jag hade för tok för långa tyglar, men annars skötte även jag mig ;)
 
Sedan blev det lite spontant 1m för mig. Denna klass skulle egentligen Bettan rida men det blev jag som red den. Jag var urusel vekligen.. Hade tankarna på annat håll, för långa tyglar och blev osäker. Så att det blev som det blev, var HELT mitt eget fel. Ska nu glömma bort denna runda och så tar vi nya tag till imorgon :D
 
 Lost klär i blå/gula rosetter ;) Finfina häst!!
 
Film kommer upp senare ikväll..

Tävlingsförberedelser

Såå nu är Lost ren inför tävlingen. Han fick en dusch efter longeringen ikväll. Så nu hoppas jag att svansen inte är gul eller brun imorgon bitti. Imorgon kommer jag nämligen åka till stallet vid sju för att göra alla förberedelser som att packa, smörja, knoppa och borsta. Vi har även hittat ett ställe för Lost att sova på mellan fredag och lördag och det är inte mindre än min första ridskola! Där red jag i början av min ridkarriär (om man kan kalla det för det haha). Väldigt snällt av dem :) Så därför blir det lite mer packning att ta med. Tur är det att vi inte åker förrän vid 13 så jag hinner gott och väl!
 
Kanske glömde nämna det, men jag ska köra transporten SJÄLV!  Vi får hålla tummarna att det går bra då jag aldrig kört transport + häst och själv på det! Jaja tror det kommer gå finemang. Bara inte jag virrar bort mig på vägen...
 
 

This or that del 1

Tjock/blek

Fattig/överviktig?

Fotboll/bandy? 

Pengar/hästar

Islam/kristendomen? - Jag kan inte ett skit egentligen.. 

Skogen/havet

Huvudvärk/mensvärk? 

Pizza/taco?

Skyrup/Malmö?

Dressyr/voltige?

Trav/galopp

Katy Perry/jessie J

Puss/kram?
-
Beror sjävklart med vem och varför :)
 
Idag fyllde denna fina kompis 19, contratttzz igen!!

Onsdag

Nu är det inte långt kvar tills det är dags för tävlingsdebuten iår för mig och Lost. I övermorgen smäller det! För att hitta den där oerhört bra känslan jag hade förra helgen så kommer jag ha samma upplägg jag hade då. Imorgon blir det longering och förhoppningsvis känns han pigg och glad på fredag i Vännäs. Tävlingen kommer att vara i deras "stora" ridhus, vilket är 21*65, ungefär som vårt lilla ridhus. Det vill säga att ytan inte kommer att vara enorm och vi kommer inte kunna rida så fort. Men för mig kommer denna tävling endast att vara för rutinens skull och ha roligt. Planen är inte att jaga placeringar!
 
Idag joggade jag igenom Lost med hack på ett ganska kort pass men det var som sagt bara för att känna igenom honom. Han kändes piigg och fräsch! Avslutade med att skutta över ett hinder på en meter för att känna på honom lite. Han hoppade glatt (med en del marginal!), vilket resulterar till att man får vara lätt på foten och inte tappa balansen. Med en del övande så har min balans blivit avsevärd mycket bättre och jag kan mycket lättare följa sprången.
 
 
 
 

Vännäs rf 11/4

Som rubriker lyder så är nästa tävling nästa helg i Vännäs. Det kommer bli en tvådagars och Lost går 90 och 1m på fredagen och 1m på lördagen. Eftersom det inte är så långt till Vännäs så har vi bestämt att köra emellan och inte stanna där över natten, så det blir en tidig morgon på lördagen då Lost är med i första klassen som startar kl 09.00. Åååh taaaggaaad!! Efter helgens träning känns det riktigt bra!
 
 
första placering i Klubb-dressyr 2013

Erik Berggren

I helgen gick jag och Lost våra första träningar för Erik Berggren och om jag säger såhär: jag förstår vrf det alltid är fullt i grupperna. Tyckte han var en riktigt bra tränare och jag gillade övningarna. En tränare med rätt inställning för mig och Lost. Han är lugn och tar stegvis upp tempot och svårighetsgraden, man behöver inte oroa sig över att inte få värma upp!
 
Vi tränade för honom både ett pass i fredags och ett i lördags och Lost var klockren i båda fallen. Han var lydigt, lyhörd och svarade för hjälperna. Han tyckte verkligen att det var skitkul, det märkte jag :) Första gångerna så hoppade han enormt på en oxer med lådor under men han hoppade verkligen i alla lägen och det är huvudsaken! I fredags var det inga höjder alls utan fokus var på att kunna gå från att hoppa låga hinder med en samlad galopp till att hoppa lite högre men bibehålla galoppen. Bara för att hindren blir lite större så kan du rida på samma galopp!  Sen igår så hoppade vi lite mer bana med linjer, kombination och s-båge. Inga höjder här heller, utan på slutet så hoppade vi väl 90-1m kanske. Här har ni en video från början av träningen.
 
Jag kan inte vara mer än nöjd över honom i helgen, han galopperade lugnt och sannsatt, nästan för lugnt, LÄS!! (JAG tog i honom för mycket! Jag måste våga släppa lite på bromsen så kommer detta bli ännu bättre). När jag lägger på lite skänkel lyssnar han direkt framåt och rätar jag lite på mig bromsar han in lite.
 
Jag kommer absolut träna för Erik igen när tillfället ges. :D
 

Livet som hästskötare

Anledningen till att jag var en otroligt kass bloggare förra helgen och veckan var pga att jag för närvarande är något stressad över skolan då vi om två månader tar studenten men främst för att jag tillbringade helgen i stallet. Var nämligen tävlingshästskötare åt min tränare Elisabeth. Tog hand om hennes häst, Majsan, knoppade, duschade, skrittade av osv :) roligt att det gick bra för dom också! 1.20 var det på fredagen och 1.30 lördag och söndag. Förutom det så var jag ju tvungen att ta hand och rida min egna häst. Rolig helg i alla fall! :)



Bild ovan: skrittar av Majsan i skogen 

Longering

Igår var det longering på schemat för Lost. Underlaget i paddocken var helt okej på halva banan så vi passade på att vara i solen och jobba. Mycket roligare att rida/longera ute än inne i ett ridhus! Lost skötte sig exemplariskt och var riktigt fin i slutet, låg och avslappnad :) 



Efter kom en något lerig häst in i stallet och det var raka vägen till vattenspiltan. Duschade hela han så nu luktar han riktigt gott även fast jag tror Lost föredrar lukta häst ;)



insta-lately

oliviaandthehorses

Me, my horse and I.

RSS 2.0