Wiiiiee

Vad kan de finnas i detta paket tror ni? 😉



Erik trÀning

I helgen var först tanken att jag skulle tĂ€vla i dressyr men valde att stryka mig dĂ„ jag kĂ€nner att vi inte riktigt Ă€r redo för de Ă€nnu. SĂ„ istĂ€llet satsar vi pĂ„ att trĂ€na i vinter och börja tĂ€vla i mars istĂ€llet. DĂ„ vi inte tĂ€vlade sĂ„ trĂ€nade vi istĂ€llet för Erik Berggren. Verkligen en riktigt bra trĂ€nare, lugn, pedagogisk och saklig. Han har mycket erfarenhet av olika sorters hĂ€star och har Ă€ven mĂ„nga olika knep man kan prova om inte saker och ting skulle fĂ„ den effekt man önskar. Önskar bara att han hade fler trĂ€ningstillfĂ€llen Ă€n de fĂ„ han faktiskt har hĂ€r uppe. Menmen det blir en helg till i Ă„r iaf :).
 
Tillbaka till trĂ€ningen dĂ„! AlltsĂ„ vilken underbar hĂ€st jag har. Han har sĂ„ fin under passen. VÄLDIGT lugn för att vara han trots att vi var ute. Hoppade allt glatt (utom ett litet skithinder dag 2). Kunde inte begĂ€ra sĂ„ mycket mer. Vi hoppade pĂ„ slutet en bana nĂ„gra varv var. Började pĂ„ 0.95m och avslutade 1.05m och det kĂ€ndes enkelt!! Nu har vi Ă€ven hoppat en solfjĂ€der tsm ;)
 

KlubbtÀvling

 
TÀvlingarna i helgen blev tyvÀrr instÀllda pga hÀstvirus-smitta pÄ VÀnnÀs ryttarförening. Klokt för att minimera risken för smittan, men sjÀlvklart trÄkigt för oss som planerat inför tÀvling och gjort iordning allt. Trots att det inte blev nÄgon tÀvling sÄ fick vi hoppa i vart fall. Det blev klubbtÀvling för oss som stÄr pÄ anlÀggningen. Jag och OP hoppade 1m och det gick faktiskt riktigt bra! :) PÄ framridningen och framhoppningen kÀndes han inte framme men det blev bÀttre inne pÄ banan. SjÀlva omhoppningsdelen hade jag egentligen tÀnkt rida helt annorlunda. Hade planerat ut korta vÀgar men pga att han inte kÀndes sÄ framme innan sÄ valde jag ta det sÀkra framför de osÀkra och bara fÄ en bra runda. Trots detta sÄ blev de ÀndÄ en vÀldigt bra tid och blev riktigt nöjd. VÀldigt synd bara att han petade ner sista bommen pÄ omhoppningen annars hade det blivit rosett och andra placering... Men komma precis utanför (4:a) Àr ÀndÄ inte sÄ pjÄkigt ;)

Sundsvall 4-5 okt

I helgen var jag och OP som sagt i Sundsvall och tÀvlade pÄ SFRK. Detta var alltsÄ vÄrt första meeting tillsammans och vi Äkte ner i fredags med hÀstbuss. Sammanfattningsvis sÄ vill jag bara slÀnga mig sjÀlv i vÀggen, för jag red inte bra alls pÄ sÀrskilt lördagen. Sedan Àr ju OP inte den lÀttaste hÀsten utan vÀldigt krÀsen att man rider nÀstintill perfekt för att han ska stÀlla upp. Vilket har sina för och nackdelar.
 
90:n pÄ lördag blev de 14 fel. Ett stop, en bom föll och lite tidsfel pga stoppet. HÀr la jag upp en dÄlig galopp i början och sedan efter stoppet hade jag ett riktigt bra flyt och helt klart mycket bÀttre galopp.
 1.00:n var riktigt bra hinder 1 och tvÄ och sedan blev de ett halv galoppsprÄng och jag lÀttade pÄ handen= stopp och vi blev uteslutna...
 
PÄ söndagen gick de sedan mycket bÀttre, Àven om resultaten verkligen inte Àr nÄgot att skryta om. 90:n var de bra galopp pÄ med tyvÀrr ett stopp pÄ 4:an och dÀrmed tidsfel.
 
1.00:n var jag verkligen supernöjd med, framtill..kombinationen ur svÀng. Han ramlade isÀr lite i galoppen och vÀgrade ut sig. Men framtills dess som för övrit var ett hinder pÄ slutet (andra fas) sÄ var de verkligen helt perfekt!! Hade inte kunnat gjort sÄ mycket bÀttre. MYCKET bra galopp, bra tid och felfria. VÀldigt synd att han inte hoppade dÀr...verkligen. Tror verkligen jag annars haft en riktigt bra chans till placering i denna klass.
 
 
 
VÀldigt roligt att jag fick sÄ bra creed efter 1m:n pÄ lördagen. Tydligen inte bara jag som tyckte den ritten var perfekt utom stoppet. I helgen Àr de Äter dags för tÀvling. Denna gÄng hemmaplan och planen Àr den att rida 1m pÄ lördag och 1m pÄ söndag. KÀnner verkligen att han Àr sÄ obrydd i dessa lÀgre klasser, och jag rider Àven bÀttre dÄ  :)
 
 

Den eviga letan efter de perfekta bettet..

I tisdags sÄ provade jag ett nytt bett pÄ OP. Har hört sÄ mycket bra om Poponcini, sÄ jag bestÀllde hem ett harmony 1 till honom. Mitt största "problem" med OP har varit att ifall jag har ett för skarpt bett sÄ vÄgar han inte ta i bettet och gÄ fram utan dÄ blir galoppen för kort. Men samtidigt tar jag ett snÀllare bett sÄ fÄr jag istÀllet problem att stanna honom och han blir start efter hinder. I alla fall sÄ testade jag att hoppa pÄ de hÀr bettet nu i tisdags och nÀr jag red fram sÄ var han stadig i bettet och rÀtt fin. Lite stark var han men inte sÄ farligt. Sedan nÀr vi började hoppa sÄ blev de inte bÀttre... Han var vÀldigt stark efter hindren och han tog tag i bettet och stack! Okej nu kanske jag överdriver lite men fick inte tag i honom. SÄ detta bett fungerade inte i hoppningen..inte nu iaf.
 
SÄ i helgen kommer jag rida pÄ ett tredelat pessoa magic som jag ridit honom pÄ hittills och det har funkat bÀttre iaf.
 
TÀnkte testa ett Sprenger dynamic RS (tredelat), Waterfordbett och Sprenger Dynamic RS Babypelham (tredelat), sÄsmÄningom. Gillar sprengers bett dÄ de funkat bra pÄ Lost och samtidigt Àr snÀlla. Tredelat kÀnns sjÀlvklart för mig dÄ jag inte Àr nÄgot fan av tvÄdelade bett. Vad anvÀnder ni för bett och hur Àr era hÀstar?
 
Kanske funkar nÄgon av dessa?

Resten av veckan

Torsdag: Trim pÄ utebanan + smÄ hinder
Fredag: Kort longering pÄ morgonen, sedan jogg med mycket övergÄngar pÄ tÀvlingsplatsen.
Lördag: TÀvling Sundsvall 90, 1m
Söndag: TÀvling Sundsvall 90, 1m
 
SÄhÀr Àr planen för resten av veckan. Imorgon Äker vi ner till Sundsvall för att tÀvla i helgen. Ska bli vÀldigt roligt! BÄde OP och Àven Lost kommer vara med men han kommer ridas av en jag kÀnner. Detta blir mitt första meeting med OP, vilket jag tror kommer gÄ galant. :)
 
 
 

oliviaandthehorses

Me, my horse and I.

RSS 2.0