Avanmäld

Jag avanmälde mig till hoppklassen idag då det hänt en del i fredags och då kändes det inte rätt att kräva att L skulle hoppa idag. Tråkigt såklart, men, vi tar nya tag och hinner kanske med en tävling i hoppning och en i dressyr i alla fall i år. Igår startade jag i dressyren och ja, det fick väl helt okej, inte världens bästa ritt pricis men inte sämsta heller. L var verkligen fruktansvärt pigg och drog lite så det var ganska svårt att få honom att lugna sig en aning, även om jag gav halvhalt efter halvhalt. Han gjorde lite travinslag i skritten och ville inte riktigt lyssna på mina förhållningar, men han var fin ändå! :) Bara ta nya tag även här och fortsätta jobba på det! Nästa gång ska jag försöka värma upp ännu tidigare och trötta ut honom mer så han inte är så pigg på banan, hehe ;) Men ännu en gång så fick jag fina kommentarer på protokollet, det gjorde det hela ännu bättre! "En elegant häst med förutsättningar!" Understruket två ggr under elegant, så roligt!
Bild från knäckebrödscupen! Han var så SJUKT fin på den här tävlingen!

Helgen

Halloj på er!
Tittar ut i fönstret och kan inte fatta att det är september och snön har redan kommit?! Helt ofattbart. Ja, idag föll första snön. Alldeles åt skogen för tidigt enligt min åsikt, vart tog hösten vägen? Och på det noll till två grader idag och det blåser kallt som bara den! För er som inte redan listat ut det så hatar jag vinter..eller en vecka är mysigt, men inte mer. För mig är det sommar som gäller!
 
Till råda på det så märkte jag, när jag skulle hämta L i hagen idag att busiga Baltazar bitit sönder Losts täcke, som det vore en leksak, haha. Inte så roligt när det handlar om täcken som är rätt dyra, menmen, killen hade väl lite överskottsenergi idag.
 
I helgen blir det i alla fall tävling, både lördag och söndag i Stöcke. LB:1 på lördag och sen 90 cms hoppning på söndag. Blir bra tror jag! Första "riktiga" tävlingen med! Men vi tar det som träning och sen får vi se hur det går. Men nu måste jag lägga ner locket på datorn, ska nämligen på klassfest ikväll och kommer inte hem förrän imorgon och då blir det förberedning och packning till tävlingen. Får se om det blir trim på banan SURF eller joggning i skogen. Hoppas verkligen att yr.no tog fel om väderprognosen i helgen. Som det ser ut nu, så är det regn båda dagarna..6 grader och blåst.
 

Hoppträning - serier

Igår hoppade jag och L för första gången inne tillsammans. Gick väldigt bra ändå, och han kändes inte hetsig som han ibland kan bli, när vi hoppar ute. Kanske berodde det på att det inte finns lika mycket plats att rusa på? Dock i början då vi skulle galoppera på volt så drog han iväg lite, men fick tillbaka honom och kunde i slutet av uppvärmningen trava vääääldigt långsamt samtidigt som han kändes avspänd och hade en låg form.
 
Vi hoppade fram på detta sätt. Först hoppade vi en sockerbit och gjorde en volt runt det blå räcket sen hoppade vi krysset snet för att göra en volt runt andra hindret i kombinationen, den röda oxern, och sen hoppade vi nästa sockerbit. Det här var en bra övning för L som gärna drar iväg i världens galopp, men när vi hade så lite plats och vi var tvungna att svänga och göra volter emellan hindren så satte han bakbenen mer under sig och fick en mer samlad galopp (Det tycker han är väldigt jobbigt!).
 
Sen hoppade vi serier. Vi började med att hoppa en kombination med ett kryss och sen två galoppsprång till oxern (de röda hindren). Här började vi ganska lågt och kunde senare höja lite. Avslutade på kanske 110? Sen hoppade vi Nästa linje, de blå hindren. Räcke och 17 meter till oxern. Vi red det på 4 galoppsprång då det behövs tränas på (framförallt för L) och sen hoppade vi inte den lika högt som kombinationen. Kände att det blev lite trångt emellanåt men han var ändå lugn för att vara L OCH hoppa en linje! Vi avslutade med att hoppa allt som en bana. Den blå linjen först och sen de tre hindren på medellinjen och sen kombinationen.
 
Sammanfattningsvis så tyckte jag att att det gick bra för att vara första hoppningen inomhus. Nu gäller det att bara jobba vidare och träna för att bli bättre. :)

Bilder från dagens dressyrtävling

Minette var snäll och fotade mig och Lost när vi red. Dessa fina bilder blev det! Längtar lite tills nästa helg då det är ute och chansen att få ännu finare bilder är större. Det brukar vara så svårt att få bra bilder i ridhuset (ljusinsläppet brukar ställa till det)... Men det blev en hel del fina bilder, tack Minette!
 
Och så sist en bild på Minette och hennes fina ponny, Rindi. Dom tävlade även LC:2 och LB:2 idag. :)

Bloggtävling: Vinn ett Spring Camp på AW Sporthorses 2014

Ni kan läsa mer om lägret här: awsporthorses.se
Vill ni delta i tävlingen så klicka er in hos: www.johannagrant.se

VINST

Nöjd och glad över dagens ritter med L. LC:2 gick ganska bra, även om jag (MITT FEL) glömde banan lite och glömde en skrittövergång. Han kändes väldigt pigg och låg ganska mycket på men fick ändå kommentaren: "Mjukt ridet på flott häst! Kommer bli kanonfin med mer styrka och rutin." Detta gjorde mig super glad och dommaren kom fram efteråt och gav fina kompemanger om L, roligt! Hon trodde han skulle bli en kanonfin dressyrhäst då han har rätt inställning, men för att han ska bli det behövs så klart mer tävlingar och rutin, då han blir lite spänd på banan. Men att höra lovord känns alltid lika roligt! Blev VINST med 60,18%. Kan inte vara med än nöjd!
 
LB:2 gick väl helt OK, skulle jag säga. Jag har inga stora förväntningar på resultaten de första året jag tävlar L. Han var fin, dock så låg han på i handen (SÄRSKILLT i galoppen!) men fick kommentaren: "Mjukt ridet på lydig häst..". Kanske överdriver jag ibland?! Men för att han ska få högre poäng så behöver han komma igång mer med sina bakben och arbeta mer med ryggen. Men detta ska vi träna på! :) Men är ändå nöjd, 58.00%, och det är ändå våran andra klubbis...FÖRSTA RIKTIGA tävlingen är nästa helg :D
 
 

Kommande tävlingar

Såhär ser veckorna närmast ut, tävlingsmässigt. Dressyrtävling på Hippo imorgon! Två klasser: LC:2 och LB:2. Nästa helg blir det Dressyrtävling på lördag och hopptävling på söndag, båda på Stöcke PF. Sista utomhustävlingen för säsongen. Väldigt tråkigt enligt mig, men får se fram emot nästa år istället :)
 

...

Har regnat hela veckan hittills och det kommer det även göra, resten av veckan. Nästa vecka blir det även regn. Vädergudarna, vad händer?? Är det nått jag hatar så är de dessa deprimerade regniga, molniga och tråkiga dagar..ge mig SOL!!

Lycklig tjej

Godmorgon! Vaknade med ett leende på läpparna. Solen skiner och jag är fortfarande överlycklig över gårdagens resultat.
 
Idag ska Lost få en välförtjänst extra vilodag då han gick så pass bra och hårt igår. Ska även umgås med min fina vän så hon ska följa med till stallet, och promenera med L förhand. Vill inte att han ska bli stel :) Hörs sen!
 

Resultat från tävlingsdagen

Första klassen var hoppningen, som låg på 90 cm. På framhoppningsbanan var han fin, hoppade med en sådan kraft ibland att jag flög som en vante ovanpå honom, men vad ska man göra, haha :) Sen när vi kom in på banan så visade jag honom de hinder jag trodde han skulle titta extra på, och fattade galopp mot första hindret som var en oxer från ingången. Här var galoppen inte riktigt igång (helt mitt fel som inte fått en bra galopp in, så han stötte i frambommen) men de bättrade sig till andra hindret, ett räcke där han hoppade mycket med ryggen (=flygande matte). Tredje hindret hoppade han fint, men på fjärde drog han sig undan och andra gången var jag mer bestämd och han hoppade fint. Nästa hinder som var på linjen vägrade han på två gånger, vilket resulterade att vi blev uteslutna, men jag hoppade klart banan och shit pommes vad fin han var på sista. Vi blev som sagt uteslutna, men för mig gör det inget, för känslan jag hade på en del hinder var rätta! Han hoppade fint och jag vet nu att jag måste träna mer på titthinder då det är där han stannar och blir rädd för.
 
Sen fortsatte vi efter pausen med dressyren. och let me just say: what a horse! Han var skitfin och det enda jag velat förbättra är att han tagit galoppen på en gång. Det var tydligen inte bara vi som tyckte dressyren gått bra, utan domarna log exaterade och jag gick mycket beröm om hur fin han var av ett antal personer. Jag blev så glad och det kommer nog räcka en vecka eller så.. Nä men sen blev det bara bättre när jag fick veta poängen. Vi fick 33,5 poäng av 40 möjliga, vilket bara jag och en annan tjej fått, DELAD FÖRSTA PLATS! Kan det gå bättre på tävlingsdebuten. Fick en rosett, knäckebrödpaket (HAHA?), protokoll och så ett diplom. 
 
Finfina Lost! <3
 

Laddar upp..

Håll i hatten, håller på att ladda upp videos från dagens starter :D
 

Ändrade tävlingsplaner

Som ni vet så berättade jag att jag skulle vara med i pay and jump som är imorgon men så såg jag att de hade knäcktecup 2013 samma dag, och jag bestämde mig för att anmäla mig till det istället. Vi kommer nu tävla lite högre än vad jag hade tänkt mig, samt att det är en kombinations tävling med hoppning och dressyr, men de fick bli så i alla fall! Har inga höga förväntningar på nått resultat till morgondags tävling utan vi tar det som det kommer och har kul :) skummade ju liksom igenom LC:1 programmet idag så ;)

Men ska lägga mig nu, blir ju att stiga upp tidigt för att fara kl 7 hemifrån. Gonatt ❤

Go grejer

En påse godis och finsaker till Hästen! Nu kan både L och jag skratta oss lyckliga ☺

Köpte ett otroligt sött rosa reflexridtäcke till L och en rumpvärmare inför vintern, skönt! Nu behöver jag inte sitta i -20 i en kall sadel, med min gosiga fårskinnspad. Och självklart gick jag snabbt förbi godishuset och rykte åt mig en godispåse samt en amerikansk dricka. Nu mår man!

Vilodag

Idag är det vilodag för Lost men även för mig! Har inte ens behövt åka till stallet idag, även om jag erkänner att jag saknar att se till han lite, senast var ju igår, ju! ;)

Imorgon är det hoppträning, yey! Lite träning inför pay and jump i helgen, vilket jag längtat efter. Visst håller ni tummarna för oss! Hörs fina ni!

3:e september

Bjussar på en liten video med klipp från när jag hoppade med några tjejer från hoppgruppen i tisdags. Bettan (tränaren) var sjuk med vi hoppade några hinder i alla fall. vi värmde upp med att galoppera, samt trava över ett par bommar och ett litet räcke på volt. Det gick väl helt helt okej, men man märkte helt klart Lost´s svaga sida, då det gick sämre där. Sen fortsatte vi med stuts och avslutade med fem och en halvan. Avslutade passet med att hoppa den två gånger på 115. Han hoppade hyffsat fint, men han var verkligen livrädd i början då det var "farliga" plank på oxern, haha! Lilla pajasen Lost! Fick smacka som en ekorre för att "få över han". Behöver verkligen träna tithinder för det kommer ju på tävling, men han är så löjlig ibland, menmen, det går bättre och bättre. :)
 
tyvärr är tävlingen vi skulle vara med på imorgon inställd pga för få anmäla...tråkigt, men får peppa inför nästa helg istället då det står hopptävling på schemat! :)
http://www.youtube.com/watch?v=JfYvQpZuBTI&feature=c4-overview&list=UU7mnLDU-X7zoGHaeRw_g2IQ
 

Tävlingar i år

Börjar planera in vilka tävlingar som jag kan tänka mig delta i och så där och så  här ser det ut framöver. 2013:s utomhussäsong är snart över och jag blir skitledsen över att tänka på det, för det är ju så mycket roligare att hoppa och tävla ute!
 
8 September: Pay´n ride, Röbäcks ridklubb - LC:1
Spännande spännande att starta dressyr! Om jag ska vara ärlig, så har inte jag och Lost varit inne så mycket på dressyr i sommar, så denna klass är endast för skoj skull, haha...Men roligt ska de bli! :)
 
14 September: Pay´n jump, Röbäcks Ridklubb - 70 och 80
Det blir två klasser nästa lördag i hoppning, 70 och 80! Sen blir det förhoppningsvis 90 på nästa tävling och sen får vi se hur det gå och sen arbeta därifrån. Maybe bby att det blir att gå upp i klass efter nån tävling ;)
 
22 September: Skellefteå Ridklubb - 80 och 95
Funderar starkt på att avsluta denna säsong med en tävlingsdebut i Skellefteå. Denna tävling kommer att vara den sista utomhustävlingen på säsongen och jag älskar ju att hoppa UTOMHUS! Saken är bara det att det är 1,5-2 timmars bilfärd dit och jag måste övertyga mamma att skjutsa dit mig och Lost, hmm, ett knepigt uppdrag...MEN VISST SKULLE DET VA KUL, OJAAA! Funderar på att i så fall ta två klasser: 80 cm, Två faser 382.4.1 (A+A) och 95 cm, A.
 
12-13 Oktober: Umeå Ryttarförening - 80-110
Denna tävling har de ännu inte lagt ut så mycket info om eller om vilka klasser som kommer att va, men som det ser ut som så kommer det att vara 80 och 110. Kanske första inomhustävlingen? Vi får se!
 
26-27 oktober: Skellefteå Ridklubb - Krafthoppet - 95
Ifall vi inte åker och tävlar i september till skellefteå ridklubb så kanske det blir den här tävlingen istället. 95 cm i så fall och kanske 1m i fall allt känns bra i tävlingarna innan dess...kommer dock inte anmäla mig till alla tävlingarna i år ÄN förrän jag har känt hur allt går.
 
2-3 november: Umeå ryttarförening - 95-130
Får se även hur det blir med denna då infon inte kommit upp än. Men 95 kanske det blir!
 
Förutom dessa så kommer jag säkert delta i nån klubbtävling o så, men vi får se helt enkelt! :D
 

Pay´n ride and pay´n jump

Har anmält mig till en pay´n ride på söndag, samt en pay´n jump på nästa lördag. Ska bli så himla kul! Det blir en lite tjuvstart till våran tävlingsdebut, vilket ska bli riktigt spännande! Blir alltså LC:1 på söndag och två klasser nästa lördag, 70 och 80! Eftersom Lost inte har så mycket rutin ännu så blir det här ett supertillfälle för honom att träna tävla på. Vill inte heller ta nå högra klasser då det blir vårt första, samt att jag inte vet hur han beter sig på tävling. :) Har inga alls höga krav på nå placering eller så, utan gör detta mest på skoj nu i början. Mitt mål med dessa tävlingar är att få känna på tävlingar, ha riktigt kul och ja, vem vet, kanske blir vi felfria i hoppningen?! Att känna sig nöjd efter tävlingen är i alla fall mitt mål.
Min fina kille <3
 

oliviaandthehorses

Me, my horse and I.

RSS 2.0