Feber...

Hade en perfekt start på veckan igår, då jag vaknade med världens illamående och var yr nog för att tro att jag svävat runt jordklotet ett par tusen varv.. Inte nog med det hade jag feber och ont i halsen. Detta gjorde att jag inte kunde fara till skolan och INTE till stallet. Vilket var extremt jobbigt. Mamma fick fara och mocka och ge Lost lunch och det blev vila för L igår.
 
Idag vaknade jag upp lite piggare, vilket gjorde att jag fortast möjligt smet ut ur huset för att smita till stallet. Jag red ett riktigt bra pass för Bettan. Lost skötte sig exempariskt och han kändes väldigt fräsch. Han var pigg och glad och traskade på raskt. Vi jobbade med bommar på volt och rakt spår. Han har ju lätt att spåra så detta var en super övning för honom, men det gäller att rama in honom ordentligt. Kan inte annat än att vara riktigt nöjd över Lost idag, han skötte sig och gjorde exakt vad han skulle!
 
 
 
Fick även mycket beröm över hans och våra framsteg, vilket är jätteroligt! Bettan fick ju rida Lost två dagar förra veckan och det första hon sa var att jag gjort ett väldigt bra jobb med honom. Och inte bara hon sa det, utan även Jessica, som fick hoppa upp på honom en sväng. Han har blivit helt klart mycket stadigare och finare i formen. Han var ju rätt tunn och omusklad då jag fick honom, men nu skiner han som en prins och är mycket rundare och finare i formen. Såklart har kanske inte sådär jättemycket hänt men en lite skillnad är det ju! Det tar mycket tid för att bygga muskler på en häst och än har den tiden inte gått, men om ett år lär man se skillnad från att det jag fick honom.

Ogilvy Equestrian

Nu har jag äntigen tagit tummen ur och beställt den omtalade ogilvy-padden. Jag hoppas att den ska ta ett sort kliv framåt från den äldre fårskinnspadden jag använder just nu. Jag har bara hört bra om denna padd, så jag får hoppas att den lever upp till förväntningarna, från min sida också! Såhär står den om padden på Fab pad's hemsida (Det var här jag beställde den. Slutsåld överallt utom där.):
 
 

Huvudsyftet är att hjälpa sadeln till en ultimat passform, att effektivt fördela trycket, och verka stötdämpande för både häst och ryttare. Skulle sadeln tillfälligt behöva mindre justeringar kan man komplettera med ilägg fram, bak, eller både och, för att få en förhöjande effekt.

Padden har en väl tilltagen v-form för att följa hästens rygg, och innehåller en memoryfoam framtagen till just hästar, som vid ett lätt tryck kan bli millimetertunn där det är trångt, eller fylla ut där det glappar. Den är antibakteriell, och enkel att hålla ren, foamen kan plockas ut och överdraget kan tvättas i maskin, 40 grader utan sköljmedel. Dess stötdämpande effekt har även visats hjälpa ryttare med rygg/knä/nackont, samtidigt som den hjälper hästen.

 

Kortfattat:

-          Maximal andningsförmåga, fukttransporterande

-          Unik V-form, undviker tryck på både rygg och manke

-          Lätt att rengöra, kan tvättas i maskin

-          Antibakteriellt material

-          Snabbtorkande

-          Anti-glid material, sadeln ligger still

-          Överlägsen stötdämpning

-          Inget skav, ingen ovälkommen rörelse

-          Jämn tryckfördelning

 

 

 

Någon av er som har den, vad tycker ni?

Schockemöhle

 
 
Åhh är helt förälskad i det här otroligt söta schabraket från Schockemöhle, så gulligt. Och Lost passade såklart riktigt bra i det med! ;)

Min mullvad

Dagens Lost: otroligt avslappnad och rörlig. Luftig och spänstig galopp som får en att sväva på moln. Vilken häst!



Makeover

I måndags fick Lost och jag besök av Elisabeth som skulle klippa och sko. Den här gången blev det snösulor, så förhoppningsvis slipper jag stå med hammare och släga för att få loss isklumpar.. Och så blev han helklippt för han såg ut som ett får. Fast ett otroligt SÖTT får, må jag säga. Lämnade benen så han inte ska frysa helt ihjäl. Nu gäller det va noga med täckning så han inte fryser. :)
 
Blir alltid så förvånad hur Lost ser ut under all päls. En helt annan häst! Väldigt mörkgrå och stickhårig, lite ljusare i ansiktet men nästan svart på knänen. Men det är fint med grå hästar :D
 
Fina grå <3
 
 

Stallet färdigt!

Godmorgon!
 
Jag var nog en av de tidigaste uppe denna sändag. Steg upp redan kvart i sju för att vara i stallet 07.40. Byggde fram fyra hinder för att hoppa. Perfekt att vara i stallet tidigt så är man iprincip själv med hästarna, vilket kan vara riktigt skönt. Fick sällskap av en tjej till som även hon hoppade de hinder som stod framme.
 
Började med att skritta fram Lost ordentligt, trava honom låg och avslappnad, tills jag kände att han "travat ur sig" lite och tog ett par galoppfattningar innan jag hoppade fram på en sockerbit på volt. Lost var såklart riktiiggt taggad men mjuk och fin. Sen tog vi och hoppade lite tittigare hinder såsom joker-hinder i knallgult plank, grindoxer och randig oxer. Även fast han blev het på hindrerna och drog lite så kände jag det här suget på hindren, vilket är en härlig känsla. Han tycker det ju är så förbaskat kul! Han bockade lite efter hindren och hoppade fast vi kom fel en gång och fick hoppa av stort. Avslutade med att hoppa hindrerna i följd, travade av honom och klappade om honom.
 
Han börjar få ur sin överskottsenergi ni och koncentrerar sig mer på vad han ska göra istället för att bralla, och jag tror att fortsätter jag i samma spår så kommer vi bli riktigt farliga ute på banan ;)
 
 
Nu är stallet färdigt för idag och då hinner jag även med annat (inte så vanligt, haha). Ikväll blir det ett zumbapass och sen bad, bubbel och bastu med bästa Jeka och Vera!

Freejump red/black

idag kom äntligen paketet från toprider. Det har nämligen varit lite strul... Tyvärr var det blå/svarta schabraket från freejump slut även om det stod att det fanns i lagret på hemsida! Så toprider kontaktade mig och förklarade läget, antingen skulle jag vänta ca 6 veckor eller skulle jag ta bort beställningen. Jag valde att byta till röd/ svart schabrak istället och vet ni! Jag är inte ledsen för det! det var även det, skitsnyggt. :D 
 
Kvaliteen på schabraket är riktigt bra och det kändes luftigt och bra! Idag fick Lost inviga det tillsammans med ett par röd/svarta freejump stigbyglar. blev dösnyggt!! Gårdagens och dagens ritt skriver jag om imorgon, är heeelt slut, god natt! 
 

Mammas älskling

Idag är jag så otroligt stolt över min fina, idag är dagen han för FÖRSTA gången gjorde galoppbyten på kommando! Jag har tidigare börjat med enkla byten, dvs galopp, trav och galopp, men idag så provade jag att byta galopp snett igenom och visst förstod han :D Han tycker det var lite jobbigt och studsade men han gjorde det och det är det viktigaste. Klart det är lite jobbigt i början, men det släpper så smånigom! Rebecca var snäll och visade hur hon brukar göra på sin häst och det verkade ju även fungera för Lost. Tror han tycker det var fruktansvärt kul för han bockade lite smått efter varje byte :)
 
Nu ska vi bara träna vidare på det så att det sitter så smånigom :) Imorgon blir det massage för Lost och sen dressyrträning för Ida Hellström, YEY!
 
 
 
 

Rena drömmen

Har hittat mitt drömhus/gård! Hade jag bara 15 miljoner över så skulle jag lätt slå till. Den här gården har ALLT jag vill ha: STORA hagar, stall med 11 stora boxar av tegel, ridhus, ridbana, skrittmaskin, pool, gym, kontor och lägenhet för anställda, stort och ljust hus och ett himmelsk sovrum. Vad mer kan man önska? Här skulle allt jag och Lost trivas ;) Mamma???
 
Nån av er som är sugna, så kan jag väl få stå här i alla fall (ängel): http://malmohusmaklarna2.capitex.se/pages/bilder.aspx?GUID=3R1RLUECAHA8INAQ&TYP=CMLantbruk

en aning taggad

I går så tog jag ett par språng med Lost och han kändes SÅHÄR taggad! Han tyckte det var så fruktansvärt kul och hoppade en meter över galoppbommarna i början av passet. Det gick inte att bara galoppera över dom ;) Till slut så kunde jag i alla fall trava av honom avspänt och han var riktigt avslappnad. Jag fick mycket tips av Rebeccas mamma, Mari, som är riktigt kunnig och har mycket erfarenhet av framförallt unghästar. Genom att bara ha rikligt med is i hagen och lägga ner handen så bockade han mindre efter hindret och han hoppade riktigt fint, även fast han överhoppade rätt rejält.
 
Även idag hjälpte Mari mig, och det uppskattas! Det var en stor skillnad på honom igår och idag. Han bockade inte en enda gång och var mjukare och villigare. Vi arbetade mycket i skritt och trav och skippade att galoppera för det var så pass mycket hästar i ridhuset och då vill man inte utmana ödet, bara för att ;) Men jag var riktigt nöjd med Lost idag, fin och mjuk!
 
Bokade även in Hästfysioterapeuten som ska komma på torsdag. Hon ska känna igenom Lost och ge honom massage. Han har varit lite stel i ena varvet och har inte riktigt velat longeras åt det hållet så jag tyckte det var bäst att hon får titta på honom. Blir bra tror jag :)
 
 
 

En sån här Lista

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Skaffat häst i Sverige!

Hur har ditt 2013 varit?
Både väldigt bra, men samtidigt extremt dåligt. En av mina vänner fick lämna jorden och även min höna Kotten blev mördad, men samtidigt så har jag fått lära känna en helt otrolig häst, fått många vänner och minnen. Min fina häst, Chica, i Dominikanske Republiken blev stulen och är spårlöst försvunnen...

Blev du kär i år?
Nja, halvt kanske!

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma?

21:a juni då en häst som jag betalat själv blev min på riktigt. Den 20/11 då min vän lämnade oss...

Vad är din största framgång 2013?
Har verkligen inte gett upp när jag har haft det som tuffast! Fast allt känts hopplöst så har jag fortsatt kämpa.

Bästa köpet?
Självklart Lost! Han är en häst jag haft/har mycket jobb med, men jag tror verkligen på honom!

 

 
 

Vad spenderade du mest pengar på?
HÄST, HÄST, HÄST och så lite på kläder/nöjen med!

Gjorde någonting dig riktigt glad?
När Lost och jag skrapade ihop en första placering i dressyr

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013?
Treasure - Bruno Mars, Miss Decibel - Medina

Vem har du umgåtts med mest?
Min häst, min familj och vänner.

Har du haft ett förhållande under 2013?
Nix

Vart reste du under 2013?
Tyvärr endast Egypten och Riga
 
Riga. Saknar min bränna som bara den...
 

Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014?
Fler minnen, resor, fester och tävlingar! Att lära mig rida Lost bättre, bli en bättre ryttare och komma ut på tävlingsbanan mer!

Vad gjorde du på din födelsedag?
Firade min myndighet med vänner på Five!

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Haft kvar min vän, höna och häst i livet :(

Vem saknade du?
Quisquella, Russin och Chica, varje dag...

 Bilderna till vänster är på Chica när hon var 4 år, och till höger har vi Russin som föl - 2,5 månad gammal

De bästa nya människorna du träffade?
Kan inte nämna en, finns så många. Men ponnyhoppgruppen på surf var alla härliga, och vi kom nog alla rätt bra överrens! Nu kommer jag tyvärr inte fortsätta träna med dem, för jag flyttat till Hippo, men förhoppningsvis så syns vi kanske på nån tävling framöver :D

Vad vill du säga till dig själv inför 2014?
FORTSÄTT KÄMPA, ge aldrig upp! Ta bara åt dig det du anser rätt och ta inte skit från andra. Blanda de olika råden från tränarna och mixa ihop din egna krydda, för då kommer vi bli starka tillsammans.

FREEJUMP

Som ni vet så rider jag i freejump-stigbyglar och vad passar inte bättre än att matcha upp dom med denna goding?
 
En beställning till Toprider är gjort, och förhoppningsvis kommer detta schabrak ligga i brevlådan om några dar. Längtar!!! Det är vågformat och helt klart materiell kärlek!
 
 

oliviaandthehorses

Me, my horse and I.

RSS 2.0