Lydig häst

Att ha en lydig häst är A och O för att ha allt på plats. Du måste känna din häst för att veta dess längd på galoppen liksom att du själv tränar på dina egna svagheter. En övning som är SUPER om din häst drar före eller efter hindret är denna. Att använda sig av en bom framför hindret får hästen att stanna upp och tänka efter lite vart den ska sätta ner hovarna.
 
Målet med övningen är att ryttaren ska träna på att få hästen lydig framförallt efter hinder. Du måste hålla en bra ryrm både före, över och efter hinder för att få hela antal och framförallt RÄTT antal galoppsprång emellan. Den här övningen kan du även göra på alla olika nivåer och en riktigt bra basic-övning.
 
 
Du behöver endast ställa upp ett räcke i mitten av långsidan. Här är det bra om du har en bana som är 20*50 eller större och att du ställer "linjen" innanför spåret så kan du värma upp genom att rida på bommarna i volter. Sen är det ca 15 meter från första bommen till räcket (som du kan börja väldigt lågt på och sen höja efter utbildningsnivå) och sen 18 meter efter. Så det blir fyra normala galoppsprång mellan första bommen och andra och sen fem galoppsprång efter och sen kan du när du kört det varvet ett par gånger, vända varv och köra åt andra hållet vilket kan bli lite svårare. Har du sen en rutinerad häst och du själv känner dig säker så kan du lägga in ett extra galoppsprång emellan. Lycka till!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

oliviaandthehorses

Me, my horse and I.

RSS 2.0