Hoppträning - serier

Igår hoppade jag och L för första gången inne tillsammans. Gick väldigt bra ändå, och han kändes inte hetsig som han ibland kan bli, när vi hoppar ute. Kanske berodde det på att det inte finns lika mycket plats att rusa på? Dock i början då vi skulle galoppera på volt så drog han iväg lite, men fick tillbaka honom och kunde i slutet av uppvärmningen trava vääääldigt långsamt samtidigt som han kändes avspänd och hade en låg form.
 
Vi hoppade fram på detta sätt. Först hoppade vi en sockerbit och gjorde en volt runt det blå räcket sen hoppade vi krysset snet för att göra en volt runt andra hindret i kombinationen, den röda oxern, och sen hoppade vi nästa sockerbit. Det här var en bra övning för L som gärna drar iväg i världens galopp, men när vi hade så lite plats och vi var tvungna att svänga och göra volter emellan hindren så satte han bakbenen mer under sig och fick en mer samlad galopp (Det tycker han är väldigt jobbigt!).
 
Sen hoppade vi serier. Vi började med att hoppa en kombination med ett kryss och sen två galoppsprång till oxern (de röda hindren). Här började vi ganska lågt och kunde senare höja lite. Avslutade på kanske 110? Sen hoppade vi Nästa linje, de blå hindren. Räcke och 17 meter till oxern. Vi red det på 4 galoppsprång då det behövs tränas på (framförallt för L) och sen hoppade vi inte den lika högt som kombinationen. Kände att det blev lite trångt emellanåt men han var ändå lugn för att vara L OCH hoppa en linje! Vi avslutade med att hoppa allt som en bana. Den blå linjen först och sen de tre hindren på medellinjen och sen kombinationen.
 
Sammanfattningsvis så tyckte jag att att det gick bra för att vara första hoppningen inomhus. Nu gäller det att bara jobba vidare och träna för att bli bättre. :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

oliviaandthehorses

Me, my horse and I.

RSS 2.0