Bettanträning

Idag på Bettans träning så jobbade vi med markarbete med lite hinder, och på slutet gjorde vi alla övningar till en bana.  Så här såg banan ut ungefär!
Vi värmde först upp med lite travbommar med vanligt avstånd, en aning kortare (1.) och fortsatte sedan vi trav tills vi kom till volten där vi fattade galopp och hoppade sockerbit-hindret på volten (2.) och saktade sen av till trav för att fortsätta att arbeta med lydnad med skändelvikning på långsidan, sen var det exakt samma sak på andra kortsidan. Vi hoppade sockerbit-hindret på volten (7.) och saktade av till trav för att fortsätta på travbommarna. Detta var en jättebra övning för Lost då han blev lite upphettsad efter det lilla skuttet och gärna ville springa iväg lite!
 
Efter den uppvärmningen var det dags att hoppa hindren på diagonalen i ström, travhoppa (5.) och fortsätta i galopp till galoppbommarna (6.) på marken och hoppa oxern. Här kan man höja oxern väldigt mycket och hästen får samtidigt hjälp med bommarna för avståndet. Vi hoppade oxern på 80 cm i början och avslutade på 1,10-1,15 m.
 
På slutet av passat satte vi ihop allt till en bana (som ni ser ovan) och behöll höjden på oxern och hade samma höjd på linjen (3,4).
 
Reflektion: Jag tycker att detta pass var det bästa hittills för Lost och mig och han jobbade på riktigt bra idag! Kan inte annat än vara stolt över min studsboll! Han var i början lite dragig och behövde lugna sig (blir ganska pigg emellan) lite för att inte komma för snabbt på hindren, men under passets gång så gick han finare än nånsin. Tydligen var det inte bara jag som tyckte passet gått bra, utan fick positiva kommentarer från Bettan och en annan i hoppgruppen. Nu var det här 2:a hoppträningen med Lost och då det så bra hittills så kan det bara bli bättre. Nästa vecka blir det förmodligen banhoppning och längtar redan, hoppas bara det inte regnar som det gjort de två gångerna jag varit med, haha!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

oliviaandthehorses

Me, my horse and I.

RSS 2.0